• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вісті з регіонів

    Опубликовано: 2006-03-03 15:08:00

    Тернопільське відділення АМКУ:

    · припинило зловживання обласною Державною хлібною інспекцією монопольним становищем. Відділення встановило, що інспекція завищувала трудомісткість при розрахунках вартості робіт з сертифікації послуг зерноскладів та застосовувала різний порядок розрахунку витрат на відрядження своїх працівників. Це призвело до різної вартості робіт. Крім того, ціна визначення якості зерна та продуктів його переробки встановлювалася виходячи з вартості інспектування відвантаження вагона, незалежно від ваги вантажу.

    · рекомендувало ТОВ ГКТ „Сателіт” (смт. Гусятин) та ПП „Колумбус» (м. Тернопіль) припинити порушення конкуренційного законодавства. Зокрема, ці оператори кабельного телебачення неправомірно завищували граничний термін усунення пошкодження на лінії. На вимогу Відділення порушник привів укладені зі споживачами договори у відповідність до чинного законодавства.

    · припинило порушення КЖЕП „Залізничник”конкуренційного законодавства. У ході розгляду справи комунальне підприємство провело перерахунок плати мешканцям за ненадану послугу прибирання сходів.

    · припинило зловживання ЖЕК-13 ЖБК монопольним становищем. Реагуючи на втручання Відділення,порушник привівдо економічно обґрунтованого рівня нарахування квартплати споживачам за невиконані у повному обсязі роботи з поточного ремонту будинку.

    · рекомендувало обласному Управлінню МВС України припинити порушення конкуренційного законодавства. Зокрема,Управління неправомірно делегувало Державній службі охорони повноваження з підготовки та ведення ліцензійнихсправта контролю за дотриманням ліцензійних умов. У цьому зв’язкуВідділення рекомендувало відкликати делеговані ДСО повноваження.

    Чернівецьке обласне відділення АМКУ:

    · припинило порушення конкуренційного законодавства виконкомом Новодністровської міськради. Так,Відділення у співпраці з Державною комісією з цінних паперів та Територіальним управлінням держінспекції з енергозбереження проаналізували діючі тарифи на послуги водопостачання та водовідведення і довели їх економічну необґрунтованість. Своїм рішенням Відділення зобов\'язало виконком відмінити рішення, яким затверджені ці тарифи, та привести їх до економічно обґрунтованого рівня. Як наслідок, плату для підприємців зменшено на 10 грн. за 1м3.

    · визнало зловживання ВАТ «ЕК «Чернівціобленерго» монопольним становищем та оштрафувало порушника на 5100 грн. Зокрема, всупереч Типовому договору та Правилам, підприємство встановлювало неправомірні умови юридичним особам у договорах на постачання електроенергії. Цим споживачі були поставлені у нерівні умови.

    Харківське обласне відділення АМКУ:

    · рекомендувало молокопереробним заводам Харківщини усунути порушення конкуренційного законодавства. Так, не займаючись експортом, підприємства без економічно обґрунтованих підстав суттєво знизили ціни на закупівлю молока у населення. В той же час, рівень оптово-відпускних цін у молокопереробних підприємств залишався незмінним. На виконання рекомендацій Відділення, молокопереробники підвищили ціни в середньому на 17%.

    · припинило порушення АК «Харківобленерго» конкуренційного законодавства та оштрафувало порушника на 5100 грн. Відділення з’ясувало, що компанія не відшкодовувала споживачам витрати, пов’язані з проведенням експертизи пошкоджених не з їхньої вини електролічильників. Завдяки втручанню Відділення, населенню зроблено відповідні перерахунки.

    · рекомендувало КП «Богодухіввода» припинити дії, що містять ознаки зловживання монопольним становищем. Відділення з’ясувало, що підприємство пропонувало ВАТ «Харківгаз» укласти нерівноправний договір, деякі пункти якого суперечили законодавству. Зокрема, договор не містив таких важливих для споживача пунктів, як терміни зняття показників водолічильників, межі відповідальності сторін. Якщо зобов’язання споживача передбачалися повністю, то для КП полягало лише у наданні самої послуги та інформації про розрахунок відпускної ціни й обсяги реалізації води. Рекомендації Відділення виконано.

    Кіровоградське обласне відділення АМКУ:

    · рекомендувало Олександрійському міськвиконкому припинити дії, які містять ознаки порушення конкуренційного законодавства. Так, орган місцевого самоврядування не контролював належним чином користування послугами теплопостачання орендарем комунального майна - ТОВ «Промінь», розташованого на першому поверсі житлового будинку. Внаслідок цього, мешканці другого поверху будинку отримували неякісне теплопостачання. Наразі рекомендації виконано.

    Волинське відділення АМКУ:

    · рекомендувало Володимир-Волинській, Берестечківській, Ковельській міськрадам, Люблинецькій, Маневицькій, Турійській, Локачинській, Рокинівській, Шацькій, Старовижівській, Іваничівській, Мар’янівській, Голобській сільрадам, Рівненській станції водопостачання Львівської залізниці та кооперативно-державному об’єднанню “Облсількомунгосп” не допустити зловживання монопольним становищем з боку підпорядкованих їм комунальних підприємств. На виконання рекомендацій Відділення, договори про надання фізичним та юридичним особам послуг з тепло-, водопостачання та водовідведення, а також порядок їх переукладання приведено у відповідність до чинного законодавства.

    · рекомендувало ВАТ «Гнідавський цукровий завод» усунути ознаки антиконкурентних дій. Відділення з’ясувало, що завод безпідставно відмовлявся реалізовувати цукор оптовим і дрібнооптовим торговельним підприємствам області. Тому Відділення видало рекомендації, спрямовані на запобігання дефіциту цукру та дотримання вимог нормативних актів.

    · надало пропозиції облдержадміністрації щодо стабілізації цінової ситуації на ринку молока для промислової переробки. Реагуючи на пропозиції Відділення, Голова ОДА офіційно доручив галузевим управлінням, Держінспекції з контролю за цінами в області не допустити економічно необґрунтованого зниження закупівельних цін на молоко. Також порушено клопотання перед Держкомрезерву щодо закупівлі молокопродуктів тривалого терміну зберігання для підтримання сільськогоспвиробників та молокопереробних підприємств.

    · рекомендувало виконкомому Ковельської міськради усунути ознаки антиконкурентних дій. Так,орган влади включав у договори з автоперевізниками право накладати на них штрафи. Завдяки втручанню Відділення, виконком виключив неправомірні пункти та вніс зміни у рішення про конкурси на перевезення пасажирів маршрутними таксі.

    · рекомендувало ВАТ “Волиньгаз”, ВАТ “Ковельнафтопродукт” та ТОВ “Луцька база нафтопродуктів” встановити економічно обґрунтовані роздрібні ціни на скраплений газ. На виконання рекомендацій підприємства знизили ціни на 1,5-3 %.

    АМКУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.