• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перевірка якості та безпеки харчової продукції на підприємствах Донецької області

    Опубликовано: 2006-03-03 17:02:00

    Комісія з питань якості та безпеки харчової продукції при Донецькій обласній державній адміністрації представила результати перевірок на підприємствах та організаціях Київського і Калінінського районів Донецька та Старобешівського району Донецької області.

    3 2 по 21 лютого 2006 року робочою групою Комісії було проведено перевірку 25 підприємств харчової промисловості малої потужності, та 24 торгівельних організацій.

    В основному, виявлені робочою групою порушення стосувалися недодержання санітарних правил виробництва харчової продукції, а також відсутності сертифікатів якості на продовольчі товари.

    Також членами Комісії було зазначено, що деякі виробники харчової продукції працюють з недотриманням належних умов і технологічних циклів виробництва, а також без систематичного контролю за якістю продукції.

    „Нажаль, ми маємо факти, коли малі виробники харчової продукції уходять „в тінь”: працюють вночі, а вдень вивішують табличку „ремонт”. Це не тільки унеможливлює контроль за їх діяльністю, а й завдає значних збитків державі”, – прокоментував ситуацію заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Ігор Жерновий.

    Комісія дійшла висновків, що найбільш розповсюдженим порушенням з боку виробників та реалізаторів продуктів харчування є надходження у продаж продукції без відповідних супровідних документів, що підтверджують якість товару і містять повні дані про виробника.

    За результатами перевірок Комісія рекомендувала контролюючим організаціям області посилити контроль за виробництвом і торгівлею продуктами харчування. Управлінню державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Донецькій області та податковій адміністрації було запропоновано провести перевірку додержання вимог законодавства лікеро-горілчаним заводом „Нива” (Старобешівський район).

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.