Перевірка якості та безпеки харчової продукції на підприємствах Донецької області

03 мар, 17:02

Комісія з питань якості та безпеки харчової продукції при Донецькій обласній державній адміністрації представила результати перевірок на підприємствах та організаціях Київського і Калінінського районів Донецька та Старобешівського району Донецької області.

3 2 по 21 лютого 2006 року робочою групою Комісії було проведено перевірку 25 підприємств харчової промисловості малої потужності, та 24 торгівельних організацій.

В основному, виявлені робочою групою порушення стосувалися недодержання санітарних правил виробництва харчової продукції, а також відсутності сертифікатів якості на продовольчі товари.

Також членами Комісії було зазначено, що деякі виробники харчової продукції працюють з недотриманням належних умов і технологічних циклів виробництва, а також без систематичного контролю за якістю продукції.

„Нажаль, ми маємо факти, коли малі виробники харчової продукції уходять „в тінь”: працюють вночі, а вдень вивішують табличку „ремонт”. Це не тільки унеможливлює контроль за їх діяльністю, а й завдає значних збитків державі”, – прокоментував ситуацію заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Ігор Жерновий.

Комісія дійшла висновків, що найбільш розповсюдженим порушенням з боку виробників та реалізаторів продуктів харчування є надходження у продаж продукції без відповідних супровідних документів, що підтверджують якість товару і містять повні дані про виробника.

За результатами перевірок Комісія рекомендувала контролюючим організаціям області посилити контроль за виробництвом і торгівлею продуктами харчування. Управлінню державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Донецькій області та податковій адміністрації було запропоновано провести перевірку додержання вимог законодавства лікеро-горілчаним заводом „Нива” (Старобешівський район).

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/120209.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua