• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин у п'ятницю відвідав з робочою поїздкою Чернівецьку область

    Опубликовано: 2006-03-03 17:08:00

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п´ятницю у рамках робочої поїздки до Чернівецької області провів зустріч з представниками органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади.

    У своєму виступі В.Литвин дав оцінку поточній політико-економічній ситуації в країні.

    Голова Верховної Ради України детально зупинився на проблемах енергозабезпечення та енергетичної безпеки країни, функціонування банківської та агропромислової сфери, наголосив на необхідності перегляду бюджету на поточний рік та вжиття державою заходів, спрямованих на захист вітчизняного товаровиробника «митними, тарифними і нетарифними заходами».

    Торкаючись відносин з Російською Федерацією, В.Литвин зазначив, що в Україні «існують полярні точки зору на наші стосунки з Росією від тотальних підозр до запопадливого ставлення». У зв´язку з цим, вважає В.Литвин, «нам необхідна солідна серйозна розмова» про дальший розвиток двосторонніх відносин.

    Говорячи про перспективи вступу України до НАТО, В.Литвин висловився за співпрацю з усіма міжнародними організаціями, «де можуть вирішуватись і відстоюватись наші питання». За його словами, «найкраща пропаганда НАТО» залучення можливостей Альянсу для розв´язання внутрішніх проблем України, наприклад, екологічних.

    Голова Верховної Ради України також виступив перед студентами та викладацьким складом Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича.

    Говорячи про роль і місце університетів, В.Литвин наголосив, що вони повинні «формувати в Україні еліти, як інтелектуальні, так і політичні, забезпечувати науковими та політичними кадрами всю державну систему». «Якщо не буде людей, які можуть організувати роботу та науково-експериментальний процес, не зможе запрацювати промисловість України», - зазначив він.

    У зв´язку з тим, що зараз подекуди нівелюється національний статус ВУЗів, В.Литвин запропонував залишити не більше 15 університетів класичного типу із статусом національних, які «розставлятимуть віхи» для динамічного поступу суспільства уперед. «Університетська корпорація», за його словами, повинна відігравати провідну роль у визначенні шляхів розвитку країни та консолідації суспільства.

    Відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції, В.Литвин зазначив, що йому важко давати оцінку роботи нинішнього складу парламенту, оскільки він є Головою Верховної Ради України і ризикує бути необ»єктивним. Разом з тим, він зазначив, що багато було зроблено, аби єдиний законодавчий орган не став маніпулятивним.

    В.Литвин також констатував, що не вдалося подолати поляризованість парламенту і ухвалити низку рішень, які є на часі.

    Голова Верховної Ради України вважає, що новий парламент має стати більш структурованим та відповідальним, щоб більше відповідати настроям суспільства і працювати більш продуктивно. Він також висловився за розширення контролюючих повноважень парламенту.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.