• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держмитслужба застосувуе процедуру митного оформлення товарів

    Опубликовано: 2006-03-15 16:50:00

    Держмитслужба зробила ще один крок назустріч сумлінним суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності щодо товарів яких застосовується спрощений порядок застосування процедур митного оформлення. Про це свідчать підписані нещодавно два накази Держмитслужби України, якими вносяться зміни до наказів ДМСУ, що регулюють питання надання митними органами сприяння сумлінним суб’єктам ЗЕД.

    Оскільки підписані нещодавно Протоколи про співпрацю між Держмитслужбою та окремими підприємствами виконують функції Угоди про надання посадовим особам митних органів прав безперешкодного доступу до фінансових і банківських документів, що стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, після закінчення операцій з митного контролю, митного оформлення та пропуску товарів і транспортних засобів через митний кордон України (Угода про аудит), підприємствам-резидентам, які підписали Протоколи про співпрацю, не потрібно в подальшому підписувати вищеназваної Угоди і на такі підприємства автоматично поширюється перелік нормативно-правових актів Держмитслужби, вимоги яких можуть не застосовуватись до них.

    Крім того, Держмитслужбою регіональним митницям та митницям делеговано повноваження самостійно вносити до централізованої бази даних підприємства, щодо товарів яких може застосовуватися спрощений порядок застосування процедур митного оформлення, що в свою чергу спрощує та прискорює віднесення підприємств до режиму сприяння.

    Також Порядок проведення моніторингу ВМД, поданих до митного оформлення на товари, що ввозяться на митну територію України із застосуванням контейнерних перевезень в зоні діяльності Одеської митниці та Порядок здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, які підпадають під критерії ризику, не поширюватимуться на вантажі, які прямуватимуть на адресу підприємств-резидентів, щодо яких застосовано режим сприяння.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.