• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Косово: Українські військові лікарі допомогли своїм колегам

    Опубликовано: 2006-02-06 10:46:00

    Українські військові лікарі національної складової спільного українсько-польського батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної бригади “East” сил КФОР у Косовому надали своїм польським та американським колегам допомогу у проведенні благодійної медичної акції в селищі Котліна, розташованому в муніципалітеті Качаник.

    Протягом шести годин у приміщенні місцевої школи військові лікарі оглянули та надали допомогу понад 100 мешканцям селища. Переважна більшість хворих, які звернулися за медичною допомогою до миротворців, скаржилися на захворювання суглобів, шлунково-кишкового тракту, ознаки застуди та стоматологічні захворювання. Наймолодшому пацієнту, який отримав необхідну допомогу, було лише 3 роки, а найстарішому – 87. Лікарі не тільки здійснили огляд пацієнтів, а й призначили їм подальше лікування з видачею необхідних медичних препаратів.

    Варто додати, що селище віддалене від центральних шляхів, у ньому відсутні будь-які заклади охорони здоров’я.

    Як зазначив лікар-стоматолог українського миротворчого контингенту капітан медичної служби Сергій Сидорук, проведення благодійних медичних заходів у віддалених населених пунктах – це конкретний приклад допомоги місцевому населенню з боку миротворців сил КФОР.

    “Медичні огляди місцевих жителів дозволяють у багатьох випадках попередити розвиток тяжких хвороб та провести кваліфіковане лікування, що дуже важливо на ранній стадії захворювання, – наголосив український військовий медик. – У той же час спілкування та співпраця з американськими та польськими колегами дають можливість обмінятися практичним досвідом, який вкрай необхідний при проведенні подібних гуманітарних заходів”, – додав він.

    За сталою доброю традицією, всі пацієнти, які звернулися за допомогою, отримали від миротворців засоби особистої гігієни.

    Мешканці селища Котліна подякували українським, американським та польським миротворцям за проведення благодійної медичної акції та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.