• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Джемілєв: "Хтось прагне дестабілізації в Україні"

    Опубликовано: 2006-02-08 12:38:00

    "Публікації в пресі карикатур на пророка Магомета, так само як і, наприклад, на Ісуса Христа, схожа на провокацію, спрямовану на розпалювання міжконфесійної ворожнечі, - так прокоментував представник Блоку "Наша Україна", голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розміщення карикатур на пророка Магомета у газеті "Сегодня". - Звичайно, робити з цього істерію не зовсім доречно, це швидше питання етики і порядності журналістів. Тому я думаю, що реакція на це у деяких країнах була неадекватною - карикатура неприємна і підленька, але відповідати на це погромами було недоцільно".

    "Але з огляду на ось таку реакцію ісламського світу викликає занепокоєння той факт, що українські газети це передруковують, - наголосив Мустафа Джемілєв. - Це наштовхує на думку - які ж цілі переслідують автори, редактори і власники цих газет? Мені здається, що тут є все-таки якісь політичні цілі, спрямовані на внесення елементу дестабілізації у громадське життя України".

    "Дуже шкода, що такі речі відбуваються у нашій країні, - зауважив голова Меджлісу. - Власники газети, які, як відомо, пов'язані з Партією Регіонів, не могли не передбачити, якою буде реакція на такі публікації, а отже, свідомо пішли на такий крок. Мені вже зараз доводиться відповідати на дзвінки своїх співвітчизників з різних куточків Криму, які радяться зі мною - як потрібно на це реагувати. І я намагаюся їх заспокоїти, щоб ті цілі, які переслідували ініціатори публікації карикатур, не були досягнуті".

    Прес-служба НСНУ  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.