• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рефат Чубаров: Газета “Сьогодні” свідомо пішла на образу віруючих мусульман України

    Опубликовано: 2006-02-08 14:32:00

    Є такі глибинні сфери людського життя, з якими потрібно поводитися дуже обережно особливо – засобам інформації. – сказав сайту RAZОМ представник Виборчого Блоку «наша Україна», народний депутат, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, коментуючи ситуацію, яка склалася довкола публікації газетою “Сьогодні” карикатур на пророка Мухаммеда.

    “ Події, котрі відбуваються сьогодні в світі, викликані дуже недобросовісною діяльністю журналістів, - вважає Чубаров, - Вони займаються святотатством з точки зору віруючих мусульман. Думаю, з боку християн чи іудеїв це сприймалося так само, якби хтось зачепив їхні святі символи”.

    “Журналісти окремих західних видань, на жаль, виступили в ролі провокаторів. Хоча думаю, що справжні ініціатори цієї недобросовісної затії не є журналістами, це представники тих сил, які не хочуть, щоб світова спільнота далі шукала шляхи мирного співіснування різних народів ,- зауважив заступник голови Меджлісу. - Для українського суспільства, який є багатокультурним, багатоконфесійним, проблеми обережного ставлення один до одного є актуальними для всіх. І це відноситься у першу чергу засобів інформації, оскільки ЗМІ сьогодні є справжньою силою, особливо в демократичному суспільстві, яка може впливати на поведінку людей. Якими б мотиваціями не користувалося те чи інше видання, але якщо воно розміщує матеріали, які можуть викликати велике обурення людей, журналісти цього видання мати б спершу тисячу разів подумати, - наголосив Чубаров.

    “Мене особисто не влаштовують роз’яснення журналістів газети “Сьогодні” які кажуть, що вони таким чином хотіли розповісти українському суспільству пор причини заворушень у світі. – сказав Рефат Чубаров. - Думаю, що вони лукавлять. Насправді вони свідомо продовжили ображати віруючих мусульман, зокрема тих, хто живе в Україні.

    “Гадаю, - заявив народний депутат, - це не випадково. Газета “Сьогодні” у висвітленні деяких тем не завжди була толерантною і виваженою. Ця газета ганяється за скандалами.

    На жаль, в Україні і особливо за її межами достатньо сил, які хотіли б зберігати напруженість в нашому суспільстві, в тому числі – використовуючи релігійні проблеми, - зауважив Чубаров.

    Прес-служба Виборчого Блоку "Наша Україна"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.