• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров хоче модернізувати газотранспортну систему до 2009 року

    Опубликовано: 2006-02-10 15:08:00

    Прем'єр-міністр Юрій Єхануров вважає за необхідне до 2009 року модернізувати газотранспортну систему України для того, щоб вона повністю відповідала європейським вимогам.

    Про це Юрій Єхануров сказав на нараді з проблемних питань паливно-енергетичного комплексу під час відвідування Більче-Волицького газового сховища у Львівській області.

    "Давайте до зустрічі 80-річчя будівництва першого газопроводу до 2009 року вибудуємо нашу нову європейську систему, яка називається газотранспортна система України. За 3 роки ми повинні повністю все модернізувати", - зазначив Глава Уряду. Він також підкреслив, що Уряд зробить все, щоб робота в цій сфері не була збитковою.

    Юрій Єхануров наголосив, що Україна повинна забезпечити транспортування газу в Європу відповідно до вимог Європейської хартії, тобто Україна повинна забезпечити як надійне транспортування газу, так і внутрішні потреби газу таким чином, щоб Європа не відчувала збоїв у постачанні газу.

    Зокрема, Прем'єр-міністр відзначив, що насамперед Україна повинна закачати необхідну кількість газу в газотранспортні сховища для забезпечення надійного транспортування газу в Європу. За оцінками інвесторів, для цього необхідно більш як 100 млн. доларів інвестицій.

    Наступним кроком Глава Уряду назвав сертифікацію газотранспортної системи для оцінки її нинішнього стану й визначення необхідної кількості інвестицій, її модернізації з метою збільшення обсягу транспортування газу.

    Прем'єр-міністр доручив Міністерству економіки внести пропозиції Кабінету Міністрів з диверсифікації тарифів за зберігання газу в українських підземних сховищах. Він зазначив, що тарифи повинні розрізнятися залежно від обсягів газу, і зберігання газу в сховищах має бути вигідним бізнесом. "Тариф повинен бути залежно від обсягу газу. А зараз у нас один тариф, за яким ми прокачуємо усе. Це “совковське” мислення", - сказав Юрій Єхануров.

    Глава Уряду зазначив, що необхідно обговорити нові принципи роботи газотранспортної системи протягом першого півріччя цього року.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.