• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Негрич провів селекторну нараду

    Опубликовано: 2006-02-10 15:21:00

    9 лютого Голова Держспоживстандарту України Микола Негрич провів селекторну нараду за участю керівників підвідомчих організацій, під час якої було підбито підсумки їхньої роботи у січні цього року.

    У ході наради обговорювалась низка актуальних питань, зокрема, мова йшла про підвищення ефективності діяльності системи Держспоживстанадрту України щодо захисту прав споживачів, насичення споживчого ринку якісними і безпечними товарами, про підвищення рівня інформованості населення щодо їх прав.

    Основну увагу було приділено стану виконання наказу Держспоживстандарту України від 23.01.2006 року № 8 „Про заходи щодо поліпшення діяльності з державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил та державного метрологічного нагляду”. Реалізація основних положень наказу сприятиме реформуванню системи державного нагляду. За словами Голови Держспоживстандарту Миколи Негрича, створення спеціальних регіональних інспекцій державного нагляду надасть можливість запровадженню додаткових гарантій незалежності діяльності інспекторів, а також значному посиленню цієї важливої державної функції.

    Крім цього на нараді розглядалось також питання – якості та безпеки м’ясопродуктів пташиного походження. Слід відмітити, що підвідомчі Держспоживстандарту територіальні управління у справах захисту прав споживачів продовжують здійснювати посилений контроль у цьому сегменті споживчого ринку аби не допустити надходження на ринок товарів сумнівної якості. У ході наради Микола Негрич зазначив, що „кожна людина, купуючи ту чи іншу продукцію, повинна бути впевнена в її якісних показниках”.

    В період з 19.10.05р. по 01.02.06р. територіальними управліннями у справах захисту прав споживачів в усіх регіонах України були проведені перевірки м’ясотоварів пташиного походження. Наприклад у м. Києві перевірено 40,8т м’ясотоварів пташиного походження, з яких забраковано та знято з реалізації 31,1т.

    Зважаючи на прагнення України до вступу до Світової організації торгівлі та інтеграції до Європейського Союзу, у ході селекторної наради Микола Негрич наголосив, на необхідності прискорення перегляду всіх існуючих національних стандартів і скасування тих, які не відповідають міжнародним вимогам і положенням Угоди про технічні бар’єри в торгівлі. „Для цього ми повинні докласти максимум зусиль, адже від ефективності нашої роботи, залежить як економічне зростання держави, так і її імідж у світовому співтоваристві”, - зазначив Микола Негрич.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.