• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада виведе Україну з кризового стану

    Опубликовано: 2006-02-17 12:58:00

    У Верховній Раді України зареєстровано проект закону "Про Стратегію соціально-економічного розвитку України на 2006 - 2020 роки", внесений народними депутатами Р.Богатирьовою, В.Потаповим та іншими (всього 53 підписи).

    Про це повідомляє Управління інформації Верховної Ради України. Ця стратегія спрямована на реалізацію довгострокової послідовної державної політики щодо виведення економіки України з кризового стану, забезпечення стабільного і динамічного соціально-економічного розвитку держави шляхом поетапного переходу від індустріальної економіки до економіки високих технологій, досягнення високого добробуту і духовно-морального відродження нації.

    За словами керівника фракції Партії регіонів у ВРУ Раїси Богатирьової, метою стратегії є впровадження державної політики, спрямованої на запобігання подальшому зниженню темпів соціально-економічного розвитку України, визначення основних етапів і напрямів перетворень народного господарства, що забезпечують науково-технологічний прорив в економіці, конкурентоспроможність вітчизняної продукції на зовнішніх ринках і добробут народу.

    Р.Богатирьова вважає, що передусім необхідно запровадити комплекс першочергових антикризових заходів, спрямованих на запобігання подальшому погіршенню соціально-економічної ситуації у державі, забезпечення поновлення втраченої динаміки економічного зростання і соціального розвитку.

    На другому етапі автори пропонують здійснення заходів щодо запровадження інвестиційно-інноваційної моделі економічного розвитку, спрямованої на забезпечення виробництва технічно складної продукції та насичення внутрішнього ринку загальнодоступними споживчими товарами тривалого використання, що відкриває перспективу подальшого переходу до високорозвиненого індустріалізму.

    Потім передбачаються з заходи щодо розбудови в Україні постіндустріальної економіки, заснованої на домінуванні високих технологій. Основними напрямами державної політики щодо виведення економіки України з кризового стану народні депутати вбачають в якісній зміні кадрової політики при формуванні виконавчої влади, забезпеченні випереджального зростання реальних доходів населення, вимірюваного купівельною спроможністю громадян, що забезпечить їм гідний рівень і якість життя.

    Зокрема, шляхом зниження податкових нарахувань на фонд оплати праці; повної ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати і недопущення її виникнення надалі; проведення активної державної політики зайнятості; розумне й ефективне використання державних коштів, забезпечення збалансованості Державного бюджету, що дозволить не скорочувати соціальні видатки і досягти істотної економії ресурсів за рахунок обмеження немотивованих видатків тощо. Прийняття закону дозволить визначити на законодавчому рівні і реалізувати в подальшому комплекс заходів, спрямованих на виведення економіки України з кризового стану та забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку країни.

    Пресс-служба Партии Регионов

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.