• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна втратила ініціативу щодо Придністров'я?

    Опубликовано: 2006-03-07 11:52:00

    Україна втратила ініціативу в придністровському питанні, а Росія, навпаки, повертає собі втрачені позиції, вважає експерт агенства “Контекст-медіа” Володимир Нагірний, коментуючи в інтерв”ю „Німецькій хвилі” ситуацію на українсько-молдовському кордоні. Напередодні українська Держмитслужба повідомила, що на придністровській ділянці кордону стоять сотні вантажних автомобілів. Рух транспорту заблокований на пропускних пунктах Нові Гояни та Кучурган. Повідомляє Захар Бутирський:

    Нагірний вважає запровадження нових митних правил Україною запізнілим кроком. „Те, що їх запровадили не в лютому, а тільки в березні, дозволило Тирасполю підготуватися та узгодити свої дії з Кремлем”, - упевнений політолог. Президент самопроголошеної Придністровської молдовської республіки Ігор Воронін назвав неприйнятним митний режим, запроваджений Україною та Молдовою з 3 березня.

    У зверненні до народу, він заявив, що регіону загрожує соціально-економічна катастрофа. На цю загрозу Тирасполь відповів зупинкою потоку вантажів з Молдови та України в обох напрямках. Зі свого боку, офіційна Москва закликає переглянути новий митний режим. Українські та молдовські дипломати намагаються врегулювати суперечку. Однак не приховують, що існує намагання зірвати процес врегулювання. Прем”єр-міністр Юрій Єхануров заявив, що нові правила не такі страшні. Товари будуть проходити лише зі штампом митниці Молдови, але мита сплачувати не треба.

    «Німецька хвиля»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.