• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбулось позачергове засідання колегії Донецької облдержадміністрації

    Опубликовано: 2006-03-13 15:22:00

    Голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Чупрун провів позачергове засідання колегії облдержадміністрації. Головним питанням колегії стало обговорення стану підготовки Донецької області до виборів 2006 року.

    „Наша спільна мета – забезпечення безумовного виконання положень Конституції та Законів України в частині компетенції органів виконавчої влади”, – зазначив у вступному слові Вадим Чупрун.

    Дорученням Прем’єр-міністра України від 27 січня 2006 року до Указу Президента України „Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих виборів 2006 року” та протокольного рішення № 7 Кабінету Міністрів, зобов’язано керівників місцевих органів виконавчої влади вжити заходів щодо виконання завдань, визначених Указом Президента України та Законом України „Про вибори народних депутатів України”, у т.ч. щодо матеріально-технічного забезпечення діяльності виборчих комісій.

    Під час засідання було зазначено, що у Донецькій області заходи по підготовці виборів, проводяться в рамках чинного законодавства.

    В Донецькій області для забезпечення проведення чесних і прозорих виборів реалізуються наступні програми:

    функціонує система консультативно-правового забезпечення учасників виборчого процесу. У всіх містах і районах проводяться постійні консультативно-правові зустрічі з виборцями

    діє система політичних консультативних рад, до складу яких входять представники всіх політичних партій, зареєстрованих в регіоні. Протягом січня-лютого 2006 року засідання політрад відбулись у всіх містах та районах області

    з метою підвищення правової грамотності членів виборчих комісій та забезпечення дотримання законності в період виборчого процесу з грудня
    2005 року в області реалізується проект „Сприяння організації виборів в Україні”, в рамках якого проведено семінари для членів дільничних, окружних та територіальних виборчих комісій

    з метою посилення охорони громадського порядку та безпеки під час передвиборної кампанії та проведення виборів 26 березня 2006 року УМВС України та Управління СБУ в Донецькій області проводять комплекс організаційних та практичних заходів щодо забезпечення законності проведення виборчого процесу

    для ознайомлення громадян із виборчим законодавством, правами виборців, процедурою голосування в закладах культури і мистецтва області відбулася серія культурно-просвітницьких заходів з тем: „Обираємо майбутнє України”, „Від програми до програми”; „Назустріч виборам” та інші

    „Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб вибори на Донеччині пройшли у відповідності до вимог чинного законодавства та принципів демократії. Тому, основним завданням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на нинішньому етапі підготовки до виборів є безумовне забезпечення виконання вимог законодавства України”, – підкреслив голова Донецької облдержадміністрації Вадим ЧУПРУН.

    Довідка:

    Згідно з п.4 ст.18 Закону України „Про вибори народних депутатів України” (далі – Закон) в Донецькій області утворено 17 округів (№№ 39-55) з загальною кількістю виборців – 3569827 осіб. До 24 січня 2006 року (ч.1 ст.27 Закону) було утворено 17 окружних комісій по виборам народних депутатів України.

    Станом на 03 лютого 2006 року (ч.4 ст.19, ч.2 ст.20 Закону) за поданням виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад в області утворено 2556 виборчих дільниць, в тому числі 2354 звичайних та 202 спеціальних, з них 34 – на судах Маріупольського пароплавства, які перебувають у рейсі під Державним Прапором України.

    Станом на 10 березня 2006 року всі 17 окружних виборчих комісій в повному обсязі забезпечені приміщеннями, транспортом, комп’ютерною технікою, засобами зв’язку, інвентарем, необхідним обладнанням, оргтехнікою згідно з постановами Центральної виборчої комісії від 20 січня 2006 року
    № 252 та від 27січня 2006 року № 307.

    Однак, певна частина дільничних комісій не у повному обсязі забезпечена необхідним обладнанням та матеріалами. З 146 дільничних виборчих комісій м.Горлівка тільки 111 мають приміщення для засідань, м.Шахтарськ з 40 – 36, Новоазовському районі з 27 –- 26, Тельманівському з 38 – 35.

    У м.Єнакієве 2 дільничні комісії не мають робочих кімнат. Артемівська міська рада не забезпечила 7 дільничних виборчих комісій Державним Прапором.

    Згідно зі ст.39 Закону України „Про вибори народних депутатів України” з жовтня 2005 року в області проводилася робота щодо складання загальних списків виборців. Для складання та уточнення загальних списків виборців, які проживають на території кожного села, селища, міста в області було створено 28 міських та 17 районних робочих груп обліку виборців.

    Згідно з ч.1 ст.41 Закону України „Про вибори народних депутатів України” місцеві робочі групи обліку виборців виготовили списки виборців по кожній звичайній виборчій дільниці та передали їх сільським, селищним, міським головам, головам районних у містах рад.

    В установлений законом термін списки виборців по кожній звичайній виборчій дільниці, отримали дільничні виборчі комісії.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.