• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чернівецька мерія буде судитися із заступником голови ОДА

    Опубликовано: 2006-03-14 17:22:00

    Чернівецька міська рада готує позов до суду на організаторів перекриття вулиці Стефаника, яке спричинило порушення графіку вивезення з міста сміття та простій комунального спецавтотранспорту.

    Серед організаторів несанкціонованої акції був заступник голови Чернівецької ОДА, член президії облорганізації НСНУ, кандидат на посаду міського голови Михайло Сеничак. Про це повідомив 14 березня власний кореспондент Західної інформаційної корпорації.

    13 грудня група громадян перекрила рух транспорту на вулиці Стефаника, яка веде до міського сміттєзвалища. Серед них були Михайло Сеничак, керівник його штабу – керівник апарату ОДА Ігор Абрам’юк, начальник регіонального управління Держслужби Володимир Вакарюк та нашоукраїнець, депутат міськради Віктор Рагульський. Вони вимагали негайно розпочати асфальтування вулиці Квітковського, впорядкування котрої заплановано виконати в цьому році.

    Блокування вулиці Стефаника спричинило зупинку роботи міського спецавтотранспорту, який здійснює вивезення побутових відходів на міське сміттєзвалище. Організатори перекриття вулиці не зважали на їх пояснення щодо важливості дотримання графіків вивезення сміття.

    Михайло Сеничак у коментарі місцевим ЗМІ заявив, що мешканці Садгори хотіли зустрітися з мером Федоруком, але він їм відмовив, тому вони змушені були перекрити рух автотранспорту, щоб привернути до себе увагу.

    У громадській приймальні мерії повідомили, що ні усних, ні письмових звернень від мешканців цієї вулиці на адресу міського голови не надходило. Кілька днів тому Микола Федорук зустрічався з керівниками органів самоорганізації населення, де була присутня і керівник вуличного комітету Садгори, однак особистих пропозицій та побажань щодо зустрічі з мером вона не висловлювала.

    Міська рада вимагатиме від організаторів несанкціонованого заходу в судовому порядку відшкодувати завдані комунальному підприємству збитки.

    Міський голова Микола Федорук занепокоєний тим фактом, що до протиправних дій вдалися не опозиційні сили, а представники провладної партії, до того ж високопосадовці і депутати, які мають бути добре обізнані з чинним законодавством, поважати його і розуміти, що такі дії горе-політиканів підлягають під відповідальність.

    Микола Федорук доручив керівникам комунальних служб, які забезпечують життєдіяльність міста, посилити увагу до роботи підпорядкованих комунальних об’єктів, не піддаватися на провокації окремих політиків, які задля здобуття депутатського мандату готові ризикувати налагодженою роботою міського господарства.

    «Незважаючи на вибори місто працюватиме, чернівчани мають бути впевнені, що їх права надійно захищені«, – заявив Микола Федорук.

    Довідка ЗІКу.

    14 березня Михайло Сеничак з групою своєї підтримки, яка складається з двох десятків студентів в помаранчевих накидках з помаранчевими плакатами «Наш мер –Сеничак» пікетувала мерію, вимагаючи щоб діючий мер пішов у відпустку.

    За висновками місцевих політологів, виборча кампанія члена президії НСНУ, заступника голови ОДА, яка будується на створенні скандальних ексцесів для інформаційних приводів, покликана вигідно позиціювати позитивний характер виборчої кампанії ще одного кандидата в мери від НСНУ – Валерія Чинуша, викликати на себе хвилю критики та незадоволення чернівчан. 18 березня міська конференція НСНУ оголосить кого з двох самовисуванців – Валерія Чинуша чи Михайла Сеничака партія підтримуватиме на виборах мера Чернівців.

    "Західна iнформаційна корпорація"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.