• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у засіданні Громадської ради

    Опубликовано: 2006-03-15 16:59:00

    За участю Президента України відбулося засідання Громадської ради з питань забезпечення реалізації виборчих прав громадян України під час проведення виборів 2006 року. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    У засіданні взяли участь Голова Громадської ради, президент Національної академії наук України Борис Патон, Голова Центральної виборчої комісії України Ярослав Давидович, Генеральний прокурор України Олександр Медведько, Перший заступник Глави Секретаріату Президента України Іван Васюник, Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, Представник Президента України у Верховній Раді Юрій Ключковський, Радник Президента України Микола Полудьонний, заступник голови Громадської ради Віталій Бойко, представники Громадської ради.

    Учасники засідання обговорили проблемні питання підготовчого процесу до виборів 26 березня та конкретні кроки, які слід зробити, щоб мінімізувати існуючі проблеми виборчого процесу.

    Йшлося про забезпечення умов для роботи дільничних комісій, технічне забезпечення виборчих дільниць, зокрема, встановлення достатньої кількості кабінок для голосування, аби під час голосування на дільницях не створювалися черги. Відповідні розпорядження будуть сформовані найближчим часом та направлені представникам влади на місцях.

    На засіданні було відзначено, що актуальною залишається проблема, яка виникла через не зовсім відповідальне ставлення суб’єктів виборчого процесу до виконання свого права та обов’язку щодо формування дільничних комісій.

    На засіданні також порушувалося питання щодо уточнення списків виборців. Було висловлено пропозицію дати відповідні доручення владі на місцях підключитися до процесу уточнення.

    Також йшлося про недопустимість використання на виборах адміністративного ресурсу та заходи з метою протидії таким випадкам. Президент має намір дати конкретні розпорядження щодо вжиття відповідних заходів відносно тих, хто помічений у використанні адмінресурсу.

    Президент України також має намір звернутися до українських ЗМІ із проханням проявити свою громадянську позицію, надавши ефірний час або площу для розміщення роз’яснювальної інформації щодо виборів 26 березня. Йдеться, зокрема, про роз’яснення процедури голосування, ознайомлення виборців із тим, яким чином сформовано виборчі бюлетені. Крім цього, важливим є нагадати виборцям про необхідність перевірити наявність і правильність написання свого прізвища у списках для голосування.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.