• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Одещині готуються до чесних виборів

    Опубликовано: 2006-03-17 12:04:00

    Відкриваючи прес- конференцію керівника апарату облдержадміністрації Анатолія Фєтєску, присвячену питанням підготовки до виборів на Одещині, виконанню вимог Указу Президента України „Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих виборів 2006 року", начальник відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації ОДА Віктор Брик продемонстрував журналістам паку запрошень на вибори, які він знайшов розкиданими на підвіконні парадної будинку, в котрому проживає. Тобто, через нерадивість одного з членів дільничої виборчої комісії без запрошень могли лишитися мешканці багатоповерхового будинку.

    Коментуючи цей факт, Анатолій Фєтєску зазначив, що такі випадки не поодинокі. І стали вони можливими не лише через нехлюйство відповідальних за це людей. Причиною недоставки запрошень конкретним адресатам стають кодові замки на дверях парадних, внутрішні перегородки на сходинкових майданчиках, тощо. Виходячи з означеного, голова Центрвиборчкому ставить питання про виділення відповідних коштів і розсилку запрошень у конвертах поштою.

    Що стосується інших проблем, то вони є, але вирішуються, оскільки усі 6 мільйонів 263 тисячі субвентивних коштів з держбюджету, виділених для проведення виборів на Одещині, надійшли повністю і розподілені між районами. Якщо конкретно говорити про невирішені питання, то вони носять локальний характер: десь поки-що комісія не забезпечена транспортом, десь не вистачає оргтехніки, урн для голосування, десь є проблеми з друком бюлетенів.

    Але, знову ж-таки, вони не є неподоланними й будуть розв` язані найближчими днями. Головне, як запевнив журналістів керівник апарату облдержадміністрації, виборчі комісії усіх рівнів та 1540 виборчих дільниць, наявних на території області, укомплектовані. На випадок виникнення форс-мажорних обставин облтервиборчкомом створюється кадровий резерв.

    Кожна дільниця налічує 2500 виборців, а загальна їх кількість у регіоні складає майже мільйон 800 тисяч осіб. Пів-мільйона людей, станом на початок березня, ознайомилися зі списками виборців. Моряки, які працюють на суднах вітчизняних компаній (Українського Дунайського пароплавства, Укррічфлоту, Укрфері) у більшості своїй проголосувати зможуть. Складніше буде здійснити процедуру морякам-підпрапорникам. Швидше за все це зможуть зробити ті з них, чиї судна на день виборів знаходитимуться у країнах, де є вітчизняні дипломатичні місії, або в українських портах.

    Обласною робочою групою з обліку виборців здійснено аналіз місцевих загальних списків щодо виявлення випадків невірного чи кратного включення громадян до цих списків. Встановлено також повноту і правильність переліку будинків, вулиць, населених пунктів, що входять до складу відповідного району чи міста згідно з класифікатором об` єктів адміністративного устрою України. За результатами аналізу, загальні списки доопрацьовано і подано до Центрвиборчкому.

    Проведено роботу щодо створення належних умов для діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій.

    Була дана відповідь також на запитання журналістів щодо порушень законодавства, які мають місце у ході передвиборчої кампанії з боку окремих суб`єктів виборчого права. Окремо наголошено на тому, що кожен громадянин має перевірити свої дані у виборчих списках. Це – досить важливий чинник того, що день виборів 26 березня пройде спокійно, а результат виборів буде максимально співпадати зі справжнім волевиявленням громадян.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.