• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко закликав громадян долучитися до перевірки списків виборців

    Опубликовано: 2006-03-20 09:23:00

    У щотижневому радіозверненні до Українського народу Віктор Ющенко відзначив, що у центрі уваги напередодні виборів 26 березня залишається проблема списків виборців. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    «Від попередньої влади ми отримали у спадок списки, з яких викреслені цілі будинки й вулиці, в які вписано мертві душі й неіснуючі прізвища. За остаточне формування списків відповідають в першу чергу органи місцевого самоврядування, обрані ще за часів попередньої влади», – сказав Глава держави.

    Президент відзначив, що йому «дивно чути заяви деяких політичних сил щодо проблем зі списками, особливо у тих регіонах, де влада не змінюється останні чотирнадцять років, де нинішня опозиція контролює органи місцевого самоврядування». «Безвідповідально поставившись до свого обов’язку, а то й свідомо перекручуючи інформацію в списках, тепер ці діячі шукають винних», – наголосив він.

    За словами Президента, вже зараз прокуратура проводить перевірку складення реєстру виборців і винних у їх навмисному перекрученні буде притягнено до відповідальності.

    Також, за словами Глави держави, сьогодні відповідальні структури докладають усіх зусиль для перевірки й уточнення списків, але в цьому питанні потрібна допомога громадян. «Шановні українці! Допоможіть нам провести чесні вибори, перевірте списки виборців, знайдіть там своє прізвище!» – закликав Президент.

    Він також закликав громадян «відповідально поставитися до вибору як депутатів Верховної Ради, так і місцевих рад», зазначивши, що «за розмаїттям партій і блоків потрібно обрати тих, хто дійсно представлятиме інтереси громади, хто захищатиме національні інтереси України, хто дбатиме не про власну кишеню, а про добробут громади, про розвиток рідного села, міста, всієї країни».

    Президент наголосив, що від результатів голосування 26 березня залежатиме, чи буде в парламенті сформована більшість, здатна проводити злагоджену національну політику, чи може більшість узгоджено працювати з урядом, який продовжить реформи, чи будуть місцеві ради займатися питаннями місцевого розвитку, «а не розкрадати землю, майно, кошти, провокуючи аварії національного масштабу».

    В. Ющенко підкреслив, що переобрати депутатів можна буде лише через п’ять років, тому 26 березня «так важливо не помилитися».

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.