• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко відвідав Центральну виборчу комісію

    Опубликовано: 2006-03-21 09:09:00

    Президент Віктор Ющенко відвідав Центральну виборчу комісію, де провів зустріч з Ярославом Давидовичем, головою комісії, та її членами. За словами Глави держави, мета його візиту до ЦВК – перевірити рівень готовності до голосування та підбити проміжні підсумки організаційного процесу. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    У зустрічі також брав участь Іван Васюник, перший заступник Глави Секретаріату Президента.

    Віктор Ющенко високо оцінив зроблену комісією роботу з підготовки виборів. Він наголосив, що на сьогодні фінансування виборів відбувається повною мірою й у суворій відповідності до законодавства. «На сьогодні на всіх рівнях забезпечено практично стовідсоткове фінансування всіх потреб виборчої кампанії», – сказав В. Ющенко.

    Глава держави наголосив, що нинішні вибори коштують державі 1 млрд. грн., відтак влада з особливою ретельністю стежить за оптимальним використанням цих коштів. 85% суми вже використано за призначенням, решта – це затрати на день голосування та на подальші передбачені законодавством процедури.

    Говорячи про підготовку списків виборців, Президент наголосив, що ЦВК у співпраці з органами влади всіх рівнів доклала максимум зусиль, щоб привести їх до ладу. Він нагадав, що ще в другому турі президентських виборів у списках було понад 1 млн. зайвих прізвищ, так званих «мертвих душ», позбутися яких було завданням влади. «Сьогодні Україна має один з найточніших списків за попередні 8-10 років. У цьому немає сумніву», – наголосив В. Ющенко, зазначивши, що «не ідеалізує ситуацію».

    У цьому контексті Глава держави висловився за необхідність прийняти після виборів закон про реєстр фізичних осіб. На базі цього реєстру має бути створено національний реєстр виборців, який буде постійно оновлюватися. Це, на переконання Президента, в подальшому значно спростить і вдосконалить підготовку до виборів.

    Учасники зустрічі також обговорили нещодавні зміни до виборчого законодавства, як от можливість формувати дільничні виборчі комісії там, де вони ще не сформовані, та дозвіл працівникам дільниць голосувати на місці роботи, а не за місцем реєстрації. На думку членів ЦВК, такі зміни унеможливлюють багато зловживань на дільницях і створюють більш комфортні умови для виборців. Говорячи про прийнятий закон, який передбачає можливість у день голосування міняти за рішенням суду списки виборців, Президент повідомив, що протягом дня вивчить позиції юридичних експертів Секретаріату і прийме рішення щодо його підписання.

    Що ж до нових, більш жорстких правил видачі відкріпних талонів, то учасники зустрічі були одностайними в тому, що ці зміни практично унеможливлюють зловживання, відомі з минулих президентських виборів. На сьогодні відкріпних талонів видано 740 тис., або 2% від загальної кількості виборців. На думку членів ЦВК, це об’єктивно відповідає кількості людей, які бажають проголосувати не за місцем реєстрації.

    Глава держави також звернувся до журналістів з проханням бути «посланцями доброї волі» й посприяти державі в донесенні до виборців елементарних правил голосування й поведінки на виборчих дільницях, у тому числі й через розміщення соціальної реклами.

    Крім того, у Центрвиборчкомі Віктор Ющенко оглянув серверну кімнату та поспілкувався з працівниками відділу аналітичної обробки інформації та відділу інформаційно-технічного і телекомунікаційного забезпечення.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.