• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко зустрівся з міністром закордонних справ Сербії і Чорногорії

    Опубликовано: 2006-03-22 09:16:00

    Відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з міністром закордонних справ Сербії і Чорногорії Вуком Драшковичем. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    В. Ющенко позитивно оцінив динаміку розвитку двосторонніх відносин України та Сербії і Чорногорії як у політичному діалозі, так і в торгівельній та гуманітарній сферах. Водночас Президент висловився за доцільність активізації роботи двосторонньої міжурядової комісії з торгівельно-економічних питань. На думку В. Ющенка, в рамках чергового засідання комісії варто обговорити спільну програму дій на 2006-2007 роки, що передбачала б ряд взаємовигідних кроків. Серед гуманітарних проектів, які можуть бути реалізовані, Президент назвав проведення Днів культури України у Сербії і Чорногорії, а також збільшення кількості студентів цієї держави в українських вузах – особливо з огляду на наше приєднання до Болонського процесу.

    У свою чергу В. Драшкович висловився за ширше залучення українських інвесторів на ринок Сербії і Чорногорії та активнішу участь українського капіталу у приватизаційних процесах, що зараз відбуваються там.

    У ході зустрічі Президент, крім того, поцікавився політичною ситуацією у Сербії і Чорногорії. Він також наголосив, що Україна та Сербія і Чорногорія мають дуже близькі позиції у своїх євроінтеграційних прагненнях.

    З української сторони у зустрічі також взяли участь міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко, перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Сербії і Чорногорії Анатолій Олійник. З іншої сторони були присутні заступник міністра закордонних справ Міомір Удовічки, Надзвичайний і Повноважний Посол Сербії і Чорногорії в Україні Горан Алексич.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.