• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЗС України дозволяє Росії знущатися над українською Конституцією

    Опубликовано: 2006-03-22 16:23:00

    «МЗС України «закриває очі» на знущання іноземних держав над українською Конституцією і не може захистити національні інтереси. Міністерство проводить провальну зовнішню політику», – переконані лідери Блоку Бориса Олійника та Михайла Сироти. У той час, як іноземні країни брутально втручаються у внутрішні справи України й підтримують антиконституційні провокації, МЗС не може дати жорстку відсіч таким діям.

    Таке обурення лідерів Блоку – реакція на мовчання українського зовнішньополітичного відомства щодо заяв МЗС Росії з приводу «мовного заколоту» у Харкові. Зокрема, російською стороною було висловлено підтримку антиконституційного рішення Харківської міської ради про надання російській мові статусу регіональної. Російська влада висловила сподівання, що подібні рішення будуть прийняті й в інших українських регіонах.

    Останні заяви російського МЗС наша політична сила розцінює як підтримку антиконституційних процесів в Україні та нахабне втручання в її внутрішні справи. Блок Бориса Олійника та Михайла Сироти обурює мовчання з боку українського Міністерства закордонних справ, яке не в змозі дати жорстку відповідь подібним іноземним випадам і захистити державу від знущання над її Конституцією. «Офіційний Київ не в силах боронити національні інтереси й проводити успішну зовнішню політику», – констатують лідери Блоку.

    «Ми вважаємо «мовний заколот» у Харкові знущанням над українською Конституцією, яка чітко визначає єдину державну мову – українську. На нашу думку, мовне питання є цілком штучним і використовується для політичних спекуляцій напередодні виборів. Впевнені, що подібні піар-кампанії аморальних політиків – грубе порушення українського законодавства, знущання над українською нацією та загроза національній безпеці», – заявляють у Блоці.

    “Блок Бориса Олійника та Михайла Сироти"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.