• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З"їзд Народної партії

    Опубликовано: 2005-10-24 12:01:00
    Саме з таким гаслом і в такій атмосфері проходив у палаці мистецтв "Український дім" 22 жовтня 2005 року VІІІ (позачерговий) з’їзд Народної Партії, який розглянув такі основні питання: про політичну ситуацію та завдання партійних організацій на період до початку виборчої кампанії 2006 року; про утворення виборчого блоку політичних партій "Народний блок Литвина".
     
    Доповідь з першого питання зробив голова Народної Партії Володимир Литвин, з другого – з інформацією виступив перший заступник голови партії Ігор Єремеєв.
     
    Нинішня політична ситуація в державі, яка нерозривно пов’язана зі стартом нової виборчої кампанії, свідчить, що вибори народних депутатів України та депутатів місцевих рад 2006 року будуть проходити в складних соціально-економічних та політичних умовах.
    На фоні непримиренної, а подекуди й відверто брудної боротьби політичних сил Народна Партія обрала позицію, що характеризується поміркованістю, виваженістю, політичною толерантністю, недопущенням розколу українського суспільства. Партійці-народники виступають за чесну конкуренцію ідей та програм і не застосовують дешевий популізм і брудний піар.
     
    Така позиція знаходить розуміння як серед широких верств населення, так і серед політичних та громадських організацій, які відчувають відповідальність за долю мільйонів українських громадян, за подальший розвиток держави. Протягом останнього періоду на адресу керівництва партії надійшли десятки пропозицій щодо створення широкої коаліції поміркованих державницьких сил у вигляді політичного блоку на чолі з лідером Народної Партії Володимиром Литвином.
     
    Взявши до уваги настрої української громадськості, думки й побажання багатьох політичних організацій, Політвиконком Народної Партії 15 вересня 2005 року прийняв рішення підтримати пропозицію щодо створення Народного блоку Литвина як таку, що відображає прагнення членів Народної Партії до формування коаліції демократичних сил. Також було вирішено винести питання про створення Народного блоку Литвина на широке внутрішньопартійне обговорення, залучивши до цього представників різних громадсько-політичних об’єднань, і остаточне рішення прийняти на VІІІ (позачерговому) з’їзді Народної Партії.
     
    Глибоко проаналізувавши політичну ситуацію в країні, голова партії Володимир Литвин у своїй доповіді багато уваги приділив формам і методам партійної роботи у відповідальний передвиборний період, накреслив шляхи подолання кризи і досягнення мети, торкнувся найбільш болючих проблем суспільства і партійного життя, поставив завдання у подоланні негараздів.
     
    Після VІІ з’їду Народної Партії період очікувань і сподівань змінився невдоволенням і розчаруванням. Інкубаційний етап нашого розвитку не набув динаміки, констатував лідер партії. Є два шляхи виходу з такої ситуації. Перший – це впасти у суцільну, тотальну критику та заперечення – черга в опозицію значно довша, ніж у владу. До того ж, фактично спостерігаємо двовладдя на рівні уряду і появу третьої сили на рівні обласних і районних адміністрацій. Другий – зробити неупереджений аналіз та об’єктивні оцінки тому, що відбувається. Це єдина позитивна платформа, якої притримується Народна Партія, для подальшого розвитку державного та суспільного життя. Тобто потрібна, насамперед, правда. А правду можна шукати тоді, коли вона є у собі. Біда зараз у тому, що правда не сприймається, бо хочеться жити уявленнями, а не реаліями.
     
    Партії у нас – це поляризовані табори і той, хто намагається займати помірковану позицію, підпадає під нищівну критику. Я знову ж таки маю на увазі Народну Партію, наголосив Володимир Литвин.
     
    Політики говорять про конкуренцію ідей, насправді ж конкурують за ресурсом. Слухати і чути народ набагато складніше, ніж говорити від його імені і присягатися у вічній любові до нього. Парадокс у тому, що сильніший у нас той, хто любить менше.
    На зміну яскравим представникам Майдану приходять люди з "болота", які відкрито про свої амбіції не заявляють, а уміло маскують їх інтригами.
     
    Ми зараз повинні відкрито говорити, що нас очікує після парламентських виборів і виборів до місцевої влади. Не треба бути великим аналітиком, щоб спрогнозувати результати виборів у різних регіонах вже зараз.
     
    Чому виникло розшматування України? Кожен повинен зробити для себе відповідальний висновок перед тим, як йти на виборчі дільниці 26 березня. Що буде з Україною? Перед нами постає проблема єдності української нації, долі країни. Без соціальної консолідації не можна провести ті реформи, які потрібні Україні.
     
    Прогресує бідність, особливо на селі. Деградація, невпевненість, втрата стимулу до праці і навіть до життя.
     
    Зараз стоїть питання, чиї інтереси відстоювати. Для нас альтернативи немає – відстоювати тільки інтереси українського народу. Хоча правда – не збуджує, а неправда сприймається як необхідний елемент повсякденного життя. Криза управління переростає у кризу держави. Відсутність магістрального напрямку розвитку і цілей країни позначається на атмосфері в суспільстві. Україні потрібна цілісна стратегія національного розвитку, сильна і демократично мисляча влада.
     
    Передвиборчий період ми повинні сприймати не як період протиборства за владу, а як привід для загальнонаціональної розмови про долю народу і України у ХХІ столітті.
    Нам не потрібно ходити у народ, як це прийнято у період виборів, наше кредо – з народом і для народу. Повагу не можна вибороти навіть через суд.
    Ми стали загальнонаціональною партією, у яку не записують, а в яку прагнуть вступати за своїм переконанням.
     
    Ми повинні діяти активно, наступально, якщо хочете, жорстко, але толерантно. І не відволікатися на практику політичної боротьби. Ми повинні впевнено робити свою роботу, наголосив доповідач.
     
    Нам потрібна радикальна, ідейна позиція. Народній Партії притаманні виваженість, толерантність, готовність до компромісу. Але це не рідко сприймається як слабкість, поступливість, м’якотілість. Ми з усіма рахувалися і рахуємося. Тепер настав час, щоб рахувалися з нами. І те, що зростають нападки на партію, вказує, що з нами починають всерйоз рахуватися.
     
    Які першочергові завдання у період до передвиборної кампанії? Голова Народної Партії Володимир Литвин відповів коротко і чітко:
    1. Це об’єднання зусиль з іншими, близькими за ідейними переконаннями політичними силами.
    2. Повсюдне роз’яснення цілей і завдань нашої партії.
    3. Демонстрація принципової лінії з будь-яких питань. Наша реакція повинна бути миттєвою, блискавичною і принциповою.
    4. Розширення соціальної бази партії. Формування фракцій і груп Народної Партії на всіх рівнях рад, створення партійних осередків у кожному селі.
    5. Присутність партії в інформаційному просторі: агітація справами, а не статтями.
    6. Розширення міжнародних зв’язків партії.
    З другого питання порядку денного з’їзду про створення виборчого блоку політичних партій з інформацією виступив перший заступник голови партії Ігор Єремеєв. Враховуючи обговорення і підтримку цього питання партійцями районних і обласних партійних організацій, Ігор Миронович закликав делегатів підтримати пропозицію і створити "Народний блок Литвина" разом з партією Всеукраїнського об’єднання лівих "Справедливість" та Українською селянською демократичною партією.
    У перерві з’їзду Угоду про утворення виборчого блоку політичних партій "Народний блок Литвина" підписали лідер Народної Партії Володимир Литвин, голова Ради партії Всеукраїнського об’єднання лівих "Справедливість" Іван Чиж та голова Української селянської демократичної партії Валерій Вощевський.
     
    З першого та другого питань порядку денного делегати VІІІ (позачергового) з’їзду Народної Партії одноголосно ухвалили відповідні рішення.
    Внесені також зміни до складу Політради, Політвиконкому та Ревізійної комісії Народної Партії.
     
    Затверджено положення про Ревізійну комісію. Політвиконкому Народної Партії запропоновано визначитись з датою проведення другого етапу VІІІ (позачергового) з’їзду Народної Партії.
     
    Прес-служба Народної Партії
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.