• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Катеринчук: Молода демократія потребує від політиків зрілості на рівні Майдану

    Опубликовано: 2005-10-24 12:12:00
    "Українська молода демократія потребує сьогодні від політиків зрілості на рівні Майдану",- сказав в ефірі радіо Бі-Бі-Сі голова Центрального виконкому та член Президії Ради партії "Народний Союз Наша Україна" Микола Катеринчук. "Майдан підняв сьогодні суспільну думку, свідомість до планки європейської нації. І нам дуже важливо зараз підняти політику, підняти зміст політики, тобто навчитися бути реальними демократами. Це важко, достатньо невдячно з точки зору процесу, але це необхідно. І, на мою думку, процес блокування – це є стратегічним питанням для майбутніх парламентських виборів", - наголосив він.
     
    "Дуже важливо, яка потім буде конфігурація в парламенті. Мені дуже б хотілося, щоб ця конфігурація була визначена до парламентських виборів, щоб була відповідна угода. І рамки цієї конфігурації дозволили б проводити демократичні реформи, проводити напрямок руху України щодо європейської інтеграції, тому що саме за це ми виходили з вами на Майдан. І тут велика надія, і я буду робити, і вся партія буде робити, велику роботу щодо можливості поєднати політичну команду, яка була на Майдані", - підкреслив Микола Катеринчук.
     
    "Сьогодні ми ведемо консультації з Народним Рухом України, з ПРП, починаємо консультації з УНП Костенка. Будемо проводити консультації з Кінахом, з Соціалістичною партією. Також будемо проводити переговори з БЮТ. Ми вже ці переговори почали через посередників – сказав Микола Катеринчук. - Альтернативи розвитку України щодо демократії немає. І свідком того є ваша позиція під час виборчого процесу, демократичний Президент і діяльність „помаранчевих" за увесь цей час".
     
    "Так, були проблеми, є помилки, але я переконаний, що рівень свідомості наших політиків дозволить їм перейти через власні амбіції і сказати людям, що ми будуємо разом з вами нову Україну – Україну, в якій кожен українець матиме право на свободу слова, можливість звертатися до суду і отримувати захист судової влади. Це буде країна вільного підприємництва, де держава буде підтримувати малий і середній бізнес і захищати його від агресії великих корпорацій, великого бізнесу. Це повинна бути інвестиційно приваблива країна, тут не повинен бути лише російський капітал сумнівного походження. Тут повинні бути європейські системні компанії, інвестиції. Тому що вони не бавляться в політику, шантажуючи уряд, вони прозорі і вже навчені платити податки. Тобто, все повинно стати на свої місця. Я думаю, що разом ми це з вами зробимо", - підсумував Микола Катеринчук.
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.