• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Наша Україна": Конкурс із продажу "Криворіжсталі" - приклад відповідальності й патріотизму

    Опубликовано: 2005-10-26 12:10:00
    Партія "Народний Союз Наша Україна" оприлюднила Заяву щодо результатів конкурсу з продажу гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь". Наводимо її повний текст.
     
    "Політична партія “Народний Союз Наша Україна” заявляє, що проведення конкурсу з продажі гірничо-металургійного комбінату “Криворіжсталь” відбулося з дотриманням демократичних принципів відкритості, прозорості та поваги до всіх сторін. Бюджет країни поповнився на чималу суму. Якщо в результаті незаконної, тіньової приватизації в 2004 році держпакет "Криворіжсталі" у розмірі 93,02% УФ був проданий Консорціуму "інвестиційно-металургійний союз" за 4 мільярди 260 мільйонів гривень при стартовій ціні 3 мільярди 806 мільйонів гривень, то за результатами демократичного, відкритого конкурсу реальна сума металургійного гіганта становить 24 мільярди 200 мільйонів гривень. Це безпрецедентний рівень надходження коштів у бюджет від приватизації за останніх чотирнадцять років в Україні. Вони сприятимуть запровадженню та виконанню додаткових соціальних програм, інвестиційних проектів щодо підтримки галузей економіки, можуть бути використаними для досліджень у науково-технічній сфері і багато інших національних програм. Новий власник “Криворіжсталі” має виконати всі інвестиційні зобов’язання, зокрема забезпечити соціальні гарантії працівників і підтримувати соціальну інфраструктуру, здійснити модернізацію підприємства, продукція якого має стати конкурентноспроможною на світовому ринку.
     
    “Народний Союз Наша Україна” неодноразово заявляв, що потенціал “Криворіжсталі” був значною мірою недооцінений. Результати конкурсу яскраво підтвердили цю тезу, поставили остаточну крапку тяганині та політичному галасу навколо підприємства-гіганта і матимуть фундаментальне значення для оптимізації інвестиційного клімату в Україні.
     
    Партія заявляє свою повну підтримку Президенту і уряду України щодо принципів проведення приватизації: прозорість, відкритість, рівні умови для потенційних інвесторів, справжня ціна, дотримання інвестиційних зобов’язань власниками, а головне – врахування інтересів держави. Всі ці умови, які притаманні цивілізованим країнам були повністю ігноровані колишнім режимом і сьогодні нова владна команда змогла зламати цю ганебну систему і показала приклад відповідальності і патріотизму. Прозорий продаж на аукціоні „Криворіжсталі”- це одне з виконань обіцянок Майдану.
     
    Політична партія “Народний Союз Наша Україна” заявляє, що Президент України Віктор Ющенко дотримався принципу справедливості щодо справ із грабіжницькою приватизацією і виступив гарантом захисту інтересів тих власників, які на законних підставах придбали підприємства. Ми переконані, що цей конкурс із продажу “Криворіжсталі” стане взірцем публічної підзвітності для приватизації інших важливих підприємств, які за попередньої влади були незаконно приватизовані, і сприятиме зростанню авторитету України в очах іноземного бізнесу".
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.