• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Губський допомагає Тимошенко отримати більше місць?

    Опубликовано: 2005-10-26 12:34:00
    Депутати Верховної Ради від фракції партії "Єдина Україна" Сергій Правденко, Олександр Косьяненко й Володимир Рябіка пропонують парламенту підвищити прохідний бар'єр на виборах Ради для партій і блоків з 3% до 5%.
     
    Про це сказано в законопроекті №8041-3 "Про внесення змін у Закон України "Про вибори народних депутатів України", зареєстрованому в Раді 6 жовтня.
     
    Депутати також пропонують внести зміни в закон "Про вибори народних депутатів України", відповідно до якого зміни в цей закон можуть вноситися не пізніше 140 днів до виборів (зараз - не пізніше 240 днів до виборів).
     
    Як повідомляло агентство, у Раді зареєстровано вже 3 законопроекти зі змін похідного бар'єра для партій і блоків.
     
    Депутат Михайло Поживанов (фракція "Наша Україна") пропонує парламенту законопроект №8041, що передбачає збільшення прохідного бар'єра для партій і блоків на виборах парламенту з 3% до 7%.
     
    Депутати від фракції блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль й Анатолій Семинога запропонували парламенту законопроект №8041-1, що передбачає підвищення прохідного бар'єра на виборах Ради з 3% до 5% для партій і з 3% до 7% - для блоків.
     
    Депутат від фракції блоку Юлії Тимошенко Олег Білорус запропонував парламенту законопроект №8041-2, що передбачає підвищення прохідного бар'єра на виборах Ради для партій і блоків з 3 до 5%.
     
    Крім того, Білорус пропонує встановити, що зміни в закон "Про вибори народних депутатів України" можуть вноситися не пізніше, ніж за 150 днів до виборів.
     
    24 серпня Президент Віктор Ющенко заявив, що очікує від Ради підвищення прохідного бар'єра для партій і блоків.
     
    Ця ідея зазнала критики з боку партій і політичних аналітиків; у той же час Секретаріат Президента вважає, що ті партії, які критикують дану ініціативу, насправді бояться не потрапити в парламент після підвищення бар'єра.
     
    За законом про вибори депутатів Ради, що набув чинності з 1 жовтня, у розподілі депутатських мандатів беруть участь партії або блоки, які подолали 3%-й прохідний бар'єр.

    Вибори Верховної Ради заплановані на 26 березня 2006 року.
     
    Чим менше партій пройдуть до парламенту, тим більшу квоту місць вони отримають.
     
    Партію "Єдина Україна" очолює Богдан Губський.
     
    Українська Правда
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.