• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Народна Партія за еволюцію і проти революції.

    Опубликовано: 2005-10-26 14:35:00
    Повністю підтримують у цьому народників Партія Всеукраїнського об’єднання лівих „Справедливість” та Українська селянська демократична партія. Вони вже увійшли до новоствореного Народного блоку Литвина. Про це повідомив на прес-конференції рівненським журналістам заступник голови Народної Партії, голова депутатської фракції у Верховній Раді «Народної Партії» Ігор Єремєєв. На прес-конференції були також присутні народний депутат, член Політвиконкому Народної Партії Микола Шершун, голова Рівненської обласної організації Народної Партії Микола Сорока.
     
    22 жовтня на VII позачерговому з’їзді Народної Партії було прийнято рішення про утворення Народного блоку Литвина, до якого вже увійшли дві політичні сили. Ігор Єремєєв розповів журналістам, що Народна Партія на цьому зупинятися не збирається і готова блокуватися і з іншими політичними силами, які дотримуються таких же позицій та принципово їх відстоюють. Втім, називати, хто ще увійде до Народного блоку Литвина, не став. Адже на сьогодні тривають переговори і їх результати ще не відомі, каже Ігор Єремєєв. Пояснив він також і ситуацію щодо стосунків Народної Партії із Соціалістичною Партією України. Він зазначив: «У Народної Партії конфлікту із Соціалістичною Партією не існує, якщо у соціалістів існує, то це їхні проблеми. Для нас все зрозуміло і очевидно. Я хочу вас запевнити, що Народна Партія не опускатиметься до такої постановки питання, яку пропонує Соціалістична Партія».
     
    На сьогодні позиції народників доволі принципові. Фракція Народної Партії у ВР не проголосувала за бюджет 2006 року, який вважає бюджетом «проїдання». Якщо він буде прийнятий, переконують в Народній Партії, то економіка країни просто не витримає. На сьогодні економічний спад становить 30 відсотків. Вперше за 5 років Україна з експортуючої країни перетворилася на імортуючу. Бідність прогресує. І якщо цей бюджет 2006 року буде прийнято без змін, то інфляція з’їсть всі надбавки до пенсій і зарплат, переконує Ігор Єремєєв. А тому Народна Партія запропонувала доопрацювати бюджет ще за два місяці до його прийняття. Народники вимагають збільшити витрати на агропромисловий комплекс до 14,4 мільярдів гривень. Наполягають, щоб у бюджеті були передбачені кошти на розвиток економіки.
     
    Для того аби покращити ситуацію у сільському господарстві саме народники запропонували програму «Село для кожного, кожен для села». Микола Шершун, який був одним із ініціаторів її розробки каже, що якщо вона запрацює, то держава забуде про дотування села. Адже в цій програмі передбачено і будівництво доріг, і газопроводів, шкіл і фапів.
     
    Народна Партія - перша політична сила, яка озвучила, що з 2006 року Україна вступає в нову фазу свого розвитку - професійної політики. А це означає передовсім, коли вступить в дію політична реформа, то політична сила, яка отримає перемогу на виборах в 2006 році, має сформувати свій уряд і нести відповідальність за всі процеси в країні. У випадку, якщо політика уряду є провальною, то і політична сила, яка сформувала уряд має піти у відставку. Знаючи і розуміючи ситуацію, Народна Партія заявила, що формує професіональну політику, і підбирає в партію професійних політиків, досвідчених управлінців. Ігор Єремєєв каже, що Народна Партія готує людей, направляє їх на курси, бо прийде півроку і ці люди стануть обличчям нашої політичної сили, як в центрі, так і в регіонах.
     
    Народники переконані, що мають доволі високі шанси на перемогу, як до Верховної Ради, так і в обласні, районні та селищні ради. Зокрема, голова Рівненської обласної організації Народної Партії Микола Сорока каже, що повернути владу назад реально і народники докладатимуть для цього максимум зусиль. Він заявляє: « Ми хочемо владу повернути назад, для того аби продовжити все добре, що ми розпочали. Думаю, що люди підтримають нас. Коли ще була Аграрна Партія, то в 2002 році ми набрали 14, 8 відсотків голосів, цього разу я переконаний буде набагато більше. Бо на сьогодні Народна Партія - це потужна політична сила, в якій принципово змінені підходи до роботи». На сьогодні загальноукраїнський рейтинг Народної Партії становить 7,4 – 7,8 відсотки.
     
    Разом з тим в Рівненській обласній організації ще не визначилися щодо кандидатури на посаду міського голови. Кого підтримувати мають вирішити на обласній конференції. Микола Сорока особисто голосуватиме за Віктора Чайку, якщо той, висуватиме свою кандидатуру. Щодо власного місця у політичному житті країни, то Микола Сорока ще не визначився.
     
    В цілому ж, як зазначив Ігор Єремєєв, прийти до влади це не самоціль Народної Партії. Хоча не приховує, що прагнуть саме цього. Головне, як каже перший заступник голови Народної Партії, представити на керівні посади в державі розумних людей, які зможуть підняти економіку та агропромисловий комплекс. Адже лише в розвинутій країні люди живуть заможно.
     
    Прес-служба НПУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.