• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Соратника Вітренко викликають на допит

    Опубликовано: 2005-10-27 09:10:00
    Заступник голови Прогресивної соціалістичної партії Володимир Марченко викликаний у МВС як свідок у справі про зіткнення під час святкування 63-ї річниці УПА в центрі Києва.
     
    Як повідомляє в середу прес-служба ПСПУ, Марченко викликали повісткою в головне слідче управління МВС України
     
    Представники ПСПУ висловили впевненість у тому, що "органи МВС на чолі з Луценком (міністр внутрішніх справ України) цілком винні" в тому, що відбулося на Хрещатику 15 жовтня поточного року.
     
    "Вони грубо порушили конституційні і конвенційні права громадян України, право на проведення мирної демонстрації", - говориться в заяві.
     
    Прогресивні соціалісти підкреслюють, що міліція "грубо тиснула на колони мітингувальників, очевидно, намагаючись звільнити Хрещатик для проходу бандеровців".
     
    Луценко, виступаючи в парламенті, повідомив, що київська міліція порушила кримінальну справу за фактом групового порушення громадського порядку в ході політичних акцій 15 жовтня. Міністр підкреслив, що у випадку якщо буде доведена провина організаторів демонстрацій, що привели до зіткнення в центрі Києва, то їм загрожує або штраф на суму 850 грн., або арешт на термін до 6 місяців.
     
    ПСПУ у свою чергу вимагає від президента Віктора Ющенка відправити у відставку Луценка, а також порушити кримінальну справу щодо міліціонерів за перевищення повноважень під час акції ПСПУ проти реабілітації українських націоналістів 15 жовтня на Майдані Незалежності.
     
    Як повідомлялося, 15 жовтня відбувся ряд сутичок між представниками ПСПУ і націонал-патріотичними силами.
     
    Українська Правда
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.