• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заборона проведення на Хрещатику 7 листопада масових акцій

    Опубликовано: 2005-10-27 09:18:00
    26 жовтня новообраний перший заступник голови Івано-Франківської обласної організації Товариства «Меморіал» імені Василя Стуса Руслан Коцаба провів прес-конференцію, на якій зачитав заяву-звернення до української влади: «Проявити мудрість і 1 листопада, у День пам’яті померлих, і 7 листопада, в день початку комуністичного терору – заборонити на Хрещатику будь-які масові акції та максимально мобілізувати структури, які зобов’язані передбачити і не допустити антидержавні заворушення».
     
    У заяві Івано-Франківського «Меморіалу» йдеться: «З 1917 по 1955 роки насильницькою смертю загинули кожен другий українець і кожна четверта українка, однак досі не названо злочином дії комуністичного режиму, який нищив людей десятками мільйонів. При сучасній зневірі у силу та бажання української влади подбати про народ, політичній недолугості «правиці», значній частині українців ще потрібні докази злочинності червоних катів та перефарбованих «демократів»...
     
    Без правди дуже важко жити. Тому і вийшов врешті-решт довгоочікуваний нами, українцями, Указ Президента, яким зобов’язано створити до 26 листопада ц.р. Український інститут національної пам’яті... Ми не повинні забувати пролитої крові.
     
    Саме тому, нас, активістів «Меморіалу» хвилює намагання антиукраїнських та реваншистських сил використати потенціал розчарування, роздратування та агресії, що може зреалізуватися на Хрещатику 7 листопада. Провокатори вже отримали інструкції та гроші для підготовки комуністичного шабашу. Репетицією для україножерів стали події 15 жовтня цього року, коли під червоними та російськими прапорами тисячі засліплених ненавистю до всього українського на 15-му році незалежності України фактично за потуранням СБУ та МВС створили безлад, який слід сприйняти як важливе попередження. Турбує також кількість партій (17), які подали заявку на проведення різних акцій в столиці та обласних центрах. Дивує самоусунення керівництва силових відомств держави від виконання заходів щодо виявлення винуватців комуністичного шабашу та притягнення їх до відповідальності.
     
    «Меморіал» закликає всіх українців в ім’я плекання пам’яті про жертви комуністичних безчинств минулого століття – 1 і 7 листопада ввечері (з 20 до 21 години) вимкнути світло у своїх оселях, запалити на підвіконні свічки і смиренно пригадати та нагадати своїм сім’ям про велетенську біду людства – комунофашизм. Солідарність українців, проявлена у такий спосіб, допоможе першому українцеві-президентові зважити на монолітність нації, яка допомагає йому, Віктору Ющенку, стати до керма держави і вимагає від нього рішучості в боротьбі за правду».
     
    ЗІК
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.