• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мороз проти референдумів

    Опубликовано: 2005-10-27 09:39:00
    Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що винесення питання про зміни до Конституції на Всеукраїнський референдум є недоцільним.
     
    "У цьому немає ніякої необхідності", - заявив Мороз в інтерв'ю у середу в Києві.
     
    "Яка необхідність сьогодні йти на референдум? Що ми будемо ставити в питанні: ви за реформу або проти реформи? Тоді потрібно кожному пояснити, що таке реформа", - сказав Мороз.
     
    Він також додав, що "Конституційне питання такого складного змісту на референдум не виноситься". "Це виноситься тільки тоді, коли потрібно сховати щирий намір", - відзначив він.
     
    Лідер СПУ підкреслив, що всі питання щодо політичної реформи "уже вирішені".
     
    "Питання вирішене, проголосовані зміни до Конституції, тому що це і передбачається Конституцією - по процедурі, доцільність і правомірність якої підтверджена, у тому числі і по змісту тих законів, що подавалися в Конституційний суд", - додав Мороз, нагадавши, що президент України вже підписав відповідні закони.
     
    Як повідомлялося, закон про зміни в Конституцію був прийнятий наприкінці минулого року перед третім туром президентських виборів у пакеті із законом про особливості проведення виборів глави держави, а також законопроектом про реформу системи місцевої влади.
     
    Політреформа повинна була набрати сили з 1 вересня 2005 року, якщо до цього часу був би прийнятий закон про реформування місцевих органів влади, у іншому випадку зміни в Конституцію мають вступити в дію з 1 січня 2006 року.
     
    Закон про зміни до Конституції, зокрема, передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, формування уряду коаліцією депутатських фракцій, продовження терміну повноважень парламенту до 5 років.
     
    Останнім часом звучать пропозиції не проводити політреформу або провести референдум щодо її імплементації.
     
    Дороблений з урахуванням зауважень КС законопроект про реформування системи місцевого самоврядування на даний час не прийнятий і знаходиться в парламенті.
     
    Українська Правда

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.