• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир Філенко: "Упевнений, що майдан на 99 вiдсоткiв буде помаранчевим"

    Опубликовано: 2005-10-27 10:49:00
    Київ потребує ще 16 Майданів?
    Про намiр вийти на центральну площу Києва 20 листопада заявили майже два десятки полiтичних сил У Київськiй мiськадмiнiстрацiї зареєстровано вже 17 заяв, у яких рiзнi полiтичнi сили просять дозволу на проведення заходiв, пов'язаних iз рiчницею акцiй протесту на майданi Незалежностi. I всi хочуть це зробити в один день -- 20 листопада. Серед них -- навіть партiя "Братство" Дмитра Корчинського, ПСПУ Наталiї Вiтренко та iншi.
     
    Така ситуацiя, здається, заскочила навiть тих, хто рiк тому безпосередньо органiзовував акцiї протесту. Чого чекати далi?
    Про це Експрес розпитував одного з "польових командирiв" Майдану, депутата Верховної Ради Володимира Фiленка.
     
    -- Невже у рiчницю Помаранчевої революцiї матимемо 17 рiзних майданiв?
     
    -- Питання, як врегулювати таку ситуацiю, -- до мiсцевої влади та чинного законодавства. За звичай це робиться так: коли є декiлька заявок на проведення акцiй, влада не може заборонити цього жоднiй полiтичнiй силi. Однак може врегулювати проведення акцiй через механiзм погоджувальної ради у мiськрадi.
     
    Стосовно конкретної дати та конкретної акцiї, то, на моє тверде переконання, у нашому випадку полiтичну перевагу -- не формально юридичну, а полiтичну -- мають тi сили, якi робили Помаранчеву революцiю. Мiсцева влада повинна це врахувати. До того ж, як менi вiдомо, першу заявку на проведення цiєї акцiї подав ще в липнi саме Народний союз "Наша Україна".
     
    -- Чим зумовлено те, що такi ж заявки подали i прогресивнi соцiалiсти Наталiї Вiтренко, i "Братство" Корчинського?
     
    -- Певен, що це насамперед передвиборний пiар. Вони хочуть використати цю дату для критики нинiшньої влади.
     
    -- А як щодо присутностi на майданi у рiчницю революцiї її лiдерiв -- Вiктора Ющенка i Юлiї Тимошенко? Наскiльки це реально?
     
    -- Щоб обговорити це питання, ми з Тарасом Стецькiвим зустрiнемося з Юлiєю Володимирiвною. Щодо Вiктора Ющенка, то
    тепер ведуться переговори з Романом Безсмертним. Надiя, що лiдери революцiї будуть на майданi разом, є, але я не хотiв би коментувати це наперед, щоб не зашкодити переговорам.
     
    -- Чи не побоюєтеся ви провокацiй у зв'язку з тим, що так багато "рiзношерстих" полiтичних сил висловлює бажання бути цього дня на майданi?
     
    -- Упевнений, що майдан на 99 вiдсоткiв буде помаранчевим. I хотiв би я подивитися, що буде, якщо хтось задумає вчинити там якiсь провокацiї. Усi пам'ятають, що революцiя пройшла мирно, цивiлiзовано, культурно, без провокацiй. I величезна заслуга у цьому належить самим людям, якi самоорганiзувалися, самодисциплiнувались i не допускали у своєму середовищi провокацiй. Я думаю, так може бути й цього разу.
     
    Український вибір
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.