• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З"їзд Соціально-екологічної партії «Союз. Чорнобиль. Україна.»

    Опубликовано: 2005-10-27 15:13:00
    В суботу 22 жовтня відбулося друге засідання ІІІ з’їзду Соціально-екологічної партії «Союз. Чорнобиль. Україна», на якому обрано Голову партії, його першого заступника, затверджено передвиборчу програму партії та внесено зміни до Статуту.
     
    Головою партії обрано Сергія Воротинського, першим заступником – Федора Вайдича.
     
    Сергій Воротинський народився 8 квітня 1962 року у м. Одеса в родині службовців. У 1984 році закінчив Одеський інститут інженерів морського флоту за фахом інженер-механік. У 1987 році – Харківські Вищі юридичні курси за фахом юрист – правознавець. Нині є науковим здобувачем Харківського інституту внутрішніх справ.
     
    У 2002 році виступає одним із ініціаторів створення Соціально-екологічної партії «Союз. Чорнобиль. Україна.», бере активну участь у розробці статутних документів, організаційній розбудові партії, монолітності її рядів. На І з’їзді Сергія Воротинського обрано заступником Голови партії.
     
    Як патріот України, відданий справі, виважений політик, лідер разом з партійними соратниками та однодумцями робить усе для того, щоб партія стала потужною політичною силою, здатною активно відстоювати інтереси чорнобильців та інших незахищених верств населення, боротися за екологічну та економічну безпеку держави, збереження її генофонду, відродження національної культури, освіти, духовності населення України.
     
    Активна громадська та благодійна діяльність Сергія Воротинського відмічена високими нагородами держави: орденами «За заслуги» ІІІ ступеню; медалями «Захисник Вітчизни», «60 років визволення України»»; орденом ВГО «Союз Чорнобиль України» Чорнобильський Хрест «Мужність. Честь. Гуманність», Святого рівноапостольного князя Володимира ІІ та ІІІ ступенів, Преподобного Іллі Муромця ІІІ ступеню, почесним знаком «Ангел Милосердя», почесною медаллю УПЦ
     
    В доповіді Голова партії Сергій Воротинський проаналізував стан готовності партійних організацій до передвиборчої кампанії. Він відзначив позитивний досвід партійної роботи в обласних партійних організаціях – Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Донецькій, Житомирській та в м. Севастополь, де більшість партійного активу мають вищу та середню спеціальну освіту, займають керівні посади в органах влади та на підприємствах і усвідомлюють завдання, які стоять перед ними, і уже свідомо сьогодні не тільки планують, а й цілеспрямовано готуються до перемоги на виборах у відповідному селищі, місті чи районі
     
    Серед активу партії вже є значна кількість депутатів різних рівнів (район, місто), які вже пройшли школу передвиборчої боротьби і знають її тонкощі та проблеми, а тому можуть допомогти тим партійцям, котрі будуть задіяні у виборчій кампанії, у визначенні обсягів їхньої роботи.
     
    Викликає довіру і впевненість у перемозі знання обстановки у регіоні, бажання працювати активу Вінницької, Донецької, Закарпатської, Волинської областей.
     
    Жорсткої критики зазнали керівники тих областей та партійних осередків, що не змогли ще й досі налагодити кропітку роботу по організації передвиборчої роботи в регіонах, зокрема Київська, Чернівецька, Рівненська області та м. Київ.
     
    «Ми не працюємо ні на яку чужу політичну силу – ми працюємо на себе. Ми формуємо владну вертикаль – від селищної до Верховної Ради – чорнобильців і тих, хто поділяє нашу ідеологію… Ми мусимо зламати стереотипи мислення! Ми вперше працюємо на себе! Не за срібники, а за перспективу, причому реальну і близьку. Наша стратегія, наша тактика – це віра в перемогу, це постійний пошук нетрадиційних підходів, це простота і доступність у спілкуванні, це правда, яку ми будемо говорити людям, бо нам нічого брехати,»- наголосив Сергій Воротинський.
     
    Метою передвиборчої програми, яку оголосив заступник Голови партії Олександр Афонін, є життя без політичних, екологічних, економічних, соціальних, гуманітарних катастроф. При підготовці програми автори виходили з того, що для конкретної людини її біль, її горе, її хвороби – це є «маленький Чорнобиль», особиста катастрофа. І катастрофи бувають не лише в ядерній енергетиці, а в будь – якій сфері життя.
     
    Одним з перших реальних кроків партії на шляху її реалізації є розробка проекту «Чорнобильський кодекс України», який об’єднає й удосконалить усі законодавчі акти, що стосуються аварії на ЧАЕС та ліквідації її наслідків. Це дозволить остаточно вирішити проблеми соціального захисту людей, постраждалих від неї, - констатували делегати з’їзду.
     
    Програма – це «документ написаний нашими душами, нашим розумом, це - наше бачення позиції, поведінки та завдань на виборчих перегонах і в Верховній Раді,»- зауважив Олександр Афонін.
     
    Делегати з’їзду активно обговорювали проект передвиборчої програми та внесли свої зауваження та пропозиції.
     
    Проект передвиборчої програми партії одноголосно прийнятий за основу.
     
    Для того, щоб партія у організаційному плані відповідала вимогам сьогодення, необхідно було внести зміни до Статуту партії, адже створювався він в умовах, що значно відрізняються від сьогоднішніх політичних реалій.
     
    З’їзд став перевіркою партійних рядів на міцність, на єдність думки та на бажання неодмінно перемогти на майбутніх виборах. Делегати залишали залу з’їзду з бажанням донести до своїх однопартійців гасло «Ми можемо перемогти, ми маємо перемогти!».
     
    Прес-служба СЧУ
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.