• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роман Безсмертний про регіональну політику

    Опубликовано: 2005-10-27 16:19:00
    “Диспропорція у розвитку регіонів з року проголошення незалежності України значно зросла. Так, різниця між Києвом і Тернополем сягнула в 36 разів”, – сказав під час свого виступу голова Ради партії "Народний Союз Наша Україна", віце-прем’єр-міністр України Роман Безсмертний на конференції “Регіональна політика в Україні: сучасні форми та методи реалізації”, яка сьогодні відкрилась у Львові.
     
    Роман Безсмертний наголосив на тому, що “довгий час регіональна політика зводилась виключно до кадрових призначень, ніхто і ніколи не займався плануванням розвитку регіонів”.
     
    “Вся державна діяльність у цьому питанні зводилась до політики, латання дірок та організаційно-кадрових висновків. Врешті-решт держава втратила контроль над цими процесами,” – сказав Роман Безсмертний.
     
    За його словами “принцип вирівнювання регіонів, за яким держава має підтягувати депресивні регіони за рахунок тих, що розвиваються, зводиться до простого перерозподілу коштів на центральному рівні. Такий владний принцип таблички ділення не сприяє розвитку ані багатих ані бідних регіонів, оскільки одні знають, що вони все віддадуть до державної скарбниці, а інші не мають бажання працювати, оскільки знають, що все одно отримають із загального кошика”.
     
    Роман Безсмертний під час свого виступу наголоси в на тому, що регіональна політика має враховувати всі особливості – національні, етнічні, культурні, географічні, економічні, соціальні. Неврахування цих особливостей призводить до розширення реалів депресивності та бідності, ослаблює міжрегіональні зв’язки, поглиблює міжрегіональні протиріччя”.
     
    На думку віце-прем’єр-міністра “нерівномірність у розвитку між центром і регіонами приймається як порушення принципу соціальної справедливості, що призводить до соціальної напруження”. “Людина з будь-якого міста, села чи хутора має бути забезпечена всіма умовами для повноцінного життя, як в Києві так і у віддаленому гірському селі”.
     
    Роман Безсмертний переконаний, що регіональна політика має трансформуватись від функцій контролю і ручного управління до здійснення стратегічного планування і розвитку території і держави в цілому.
     
    За словами Романа Безсмертного “тільки з повноцінним розвитком місцевого самоврядування можна досягти таких умов, коли людина відчує себе людиною, а держава і влада працюватимуть на неї”.
     
    27-28 жовтня у Львові проходить Міжнародна науково-практична конференція “Регіональна політика в Україні: сучасні форми та методи реалізації”.
     
     
    Прес-служба НСНУ
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.