• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заява Народної Партії України

    Опубликовано: 2005-10-27 16:38:00
    Народна партія України вважає, що будь-які зміни в суспільстві слід проводити виважено і послідовно, особливо якщо вони стосуються частини населення, яка потребує найбільшого захисту — дітей. Ось чому ми виступаємо проти намагання Міністерства освіти і науки України запровадити вже в 2006 році для всіх випускників середньої школи так зване незалежне тестування.
     
    В той час, коли в середній освіті країни відсутній будь-який значний досвід цієї роботи, ця спроба приречена на провал. Не тільки учні, яким доведеться складати тести, не робили цього ніколи, а й вчителі не мають будь-якого педагогічного досвіду, щоб підготувати учнів. Не кажучи вже про батьків, що зовсім не мають уявлення про тестування. Немає достатньої практики складання тестів, не створені необхідні умови для проведення цієї роботи на місцях.
     
    За цих обставин не тільки не будуть досягнуті проголошені міністерством цілі справедливого оцінювання учнів, а навпаки - в незвичних умовах учні не зможуть продемонструвати набуті знання, сотні тисяч дітей отримають нічим не виправданий психологічний стрес, а сама ідея запровадження тестування буде дискредитована.
     
    Виходячи з цього, ми наполягаємо на відмові від намагання огульно протестувати випускників школи вже в 2006 році. Тут не слід діяти методом „кавалерійської атаки", а потрібне поступове і виважене впровадження практики тестування в шкільні заняття протягом усього періоду навчання учня.
     
    Прес-служба Народної партії
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.