• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Суд над активістами "Братства"

    Опубликовано: 2005-10-27 17:00:00
    27 жовтня о десятій годині мав відбутися суд над політв'язнями БРАТСТВА. Розглядалося клопотання прокурора щодо продовження терміну ув’язнення Лебедєва, Швецова й Башаріна.


    Активістів БРАТСТВА, які прийшли на слухання, силою виштовхали з будівлі Шевченківського суду. Чоловік, що не представився, віддав наказ бійцям спецпідрозділу "Беркут" затримувати родичів і друзів ув’язнених, серед яких були жінки та старий батько з онуком. Семеро активістів були жорстоко побиті, заарештовані та доставлені до Шевченківського РУВС.

    Суд почався тільки біля 11:30. Прокурор Чібісов звернувся до судді з вимогою проводити закрите засідання. Мовляв, щоб ми не дізналися деяких моментів кримінальної справи, яка ще ведеться. На щастя, суддя Васильєва не задовольнила вимоги прокурора.


    Жоден з підсудних(!) не був присутній на розгляді. Адвокат вимагав привести в залу суду останніх, в результаті суд над Швецовим перенесений на 31 жовтня, над Башаріним – на 1 листопада. Лебедєву „заочно” продовжили термін ув'язнення ще на 2 місяці, аргументуючи це тим, що слідчі дії у справі не завершені. Хоча Лебедєв підпадає під амністію, оскільки має малолітню дитину і батьків на утриманні, суддя Васильєва це проігнорувала.


    Позаяк жодний із політв'язнів не був присутній на суді, ми не впевнені, що з ними все гаразд. Прокурор Чібісов, який подав клопотання щоби продовжити ув'язнення заявив, що в разі звільнення Лебедєва він (начебто) буде уникати співпраці зі слідством, тим самим затягуючи справу, і подальші слідчі дії будуть неможливі. Можемо тільки здогадуватись, які „слідчі дії” проводяться над нашими братами, адже вони взагалі відмовились давати свідчення.


    Суддя Васильєва, коли оголосила рішення, звернулась до присутніх сказавши, що наступний суд узагалі буде закритим і без присутності обвинувачуваних, якщо на нього з’являться активісти БРАТСТВА. Таким чином, Васильєва прагне унеможливити висвітлення ходу справи.


    За останніми даними, всі затримані сьогодні активісти доставлені до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.
     
    Прес-служба "Братство"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.