• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фракція СПУ підтримає проект Держбюджету, якщо будуть враховані вимоги соціалістів

    Опубликовано: 2005-10-27 17:06:00
    Заступник голови СПУ, народний депутат Михайло Мельничук 26 жовтня під час прес-конференції у Чернівцях з нагоди 14-річниці створення СПУ оголосив п’ять принципових вимог, які соціалісти висувають до проекту Держбюджету на 2006 рік.
     
    За словами народного депутата Михайла Мельничука, фракція СПУ підтримає проект Держбюджету на 2006 рік лише в тому разі, якщо він передбачатиме спрямування 14 млрд грн на потреби АПК, понад 6 млрд грн на фінансування з 1 січня наступного року пільг дітям війни, а також кошти на повернення знецінених заощаджень. Соціалісти вимагають також визначити такі обсяги фінансування галузей освіти та охорони здоров’я, які б дозволили кожному громадянину відчути, що гарантована Конституцією безкоштовна освіта і медицина є реальністю. Зокрема, Михайло Мельничук вважає, що вже в 2006 році 60% студентів мають навчатися за держзамовленням і за три роки цей показник потрібно збільшити до 80%.
     
    Соціалісти також переконані, що всі кошти, які отримає держава від приватизації стратегічних підприємств, в тому числі «Криворіжсталі», потрібно спрямовувати виключно на вирішення соціальних питань, аби вже за ці два роки народ відчув, що в Україні жити стало краще.
     
    Заступник голови СПУ Михайло Мельничук позитивно оцінив проведення аукціону з продажу «Криворіжсталі», зазначивши, що цим Президент Ющенко зробив історичний крок. Він зауважив, що позитивно розцінює сам факт і порядок проведення аукціону, який був прозорим і чесним. На думку Михайла Мельничука, саме так прозоро потрібно було здійснювати приватизацію всі попередні роки, а не роздавати за безцінь народне надбання. Водночас народний депутат наголосив на тому, що СПУ не змінювала своєї позиції щодо недоцільності приватизації «Криворіжсталі» і продовжує відстоювати точку зору, що такі важливі стратегічні об’єкти повинні залишатися у власності держави.
     
    Михайло Мельничук заявив, що СПУ підтримує вимоги щодо притягнення до відповідальності тих посадових осіб, які допустили продаж «Криворіжсталі» за ціною, що у шість разів була нижчою за реальну вартість цього підприємства.
     
    ЗІК
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.