• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Наша Україна" - проти перетворення бюджетного процесу на передвиборче шоу

    Опубликовано: 2005-11-01 14:49:00
    Парламентська фракція партії "Народний Союз Наша Україна" прийняла заяву щодо проекту Державного бюджету України на 2006 рік. У заяві висловлюється підтримка позиції уряду відносно основного фінансового документу країни та критикуються спроби Бюджетного Комітету Верховної Ради збільшити видатки, а також наведений перелік умов, за яких фракція підтримає бюджет.
     
    Наводимо повний текст заяви.
     
    "Депутатська фракція "Наша Україна" виступає проти перетворення бюджетного процесу на передвиборче шоу.
     
    Сьогодні Україна перейшла критичну межу – соціальні виплати перевищили розмір фонду оплати праці. У випадку ж прийняття бюджету у запропонованому вигляді, через кілька місяців ми отримаємо бюджетну кризу.
     
    Як наслідок, держава буде не в змозі виплатити заробітну плату працівникам бюджетної сфери – лікарям, вчителям, службовцям.
     
    Пенсіонери ще пам’ятають ті часи, коли вони місяцями не могли отримати пенсію. До речі, саме уряд Ющенка тоді припинив це знущання з людей, погасивши за кілька місяців борги перед пенсіонерами.
     
    І сьогодні, вже Президент України Віктор Ющенко висловив принципову позицію – Бюджет-2006 має стати Бюджетом розвитку.
     
    Сьогодні уряд, який очолює представник партії "Народний Союз Наша Україна" Юрій Єхануров, уперше за роки незалежності пропонує знизити податковий тиск на підприємців.
     
    Однак, ця позиція чомусь не знаходить повної підтримки в бюджетному комітеті. Натомість до Бюджету включаються нічим незабезпечені видатки в розмірі близько 63 млрд. грн.
     
    Тому, фракція "Наша Україна" заявляє про свою принципову позицію. Ми зможемо підтримати бюджет лише за таких умов:
     
    по-перше, якщо Бюджет буде збалансований – дефіцит Державного бюджету в розмірі не більше 2%. Можливо, як компроміс – 3%, за умови, що ці кошти будуть спрямовані на інвестиційні програми;
     
    по-друге, якщо будуть враховані пропозиції уряду щодо зниження податкового тиску;
    по-третє, якщо буде підтримано виведення за рамки постанови Верховної Ради (у вигляді окремого додатку) незбалансованих пропозицій, які має розглянути та врахувати уряд за погодженням з бюджетним комітетом.
     
    Голова фракції Микола Мартиненко"
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.