• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Давидович: З 1 листопада всі охочі можуть перевірити наявність своїх даних у списках виборців

    Опубликовано: 2005-11-02 14:27:00
    Центральна виборча комісія, як і інші комісії, повинна мати можливість впливу на засоби масової інформації, щоб ті працювали в правовому полі.
     
    Про це заявив голова ЦВК Ярослав Давидович на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів щодо його позиції по обмеженню діяльності ЗМІ новим законом про вибори депутатів.
     
    "Процес діяльності ЗМІ не має бути чимось штучно або з погляду права обмежений, але в той же час він має регулюватися законом і, як ЦВК, так і інші комісії, повинні мати вплив, щоб ЗМІ працювали в правовому полі. І розумійте це, як хочете", - сказав він.
     
    Давидович нагадав, що в ході останньої виборчої кампанії виникало безліч проблем у зв'язку з діяльністю ЗМІ, і він не хотів би, щоб подібна ситуація повторилася.
     
    Він також повідомив, що Центральна виборча комісія внесла в списки 36 545 950 виборців станом на 1 листопада.
     
    За його словами, порівняно з кількістю виборців, зареєстрованою станом на 26 грудня 2004 року, їхня кількість зменшилася на 1 111 754 виборці.
     
    Давидович сказав, що зараз ЦВК проводить навчання фахівців, які пізніше будуть займатися перевіркою виборчих списків у регіонах. Він додав, що на цей час списки не ідеальні, однак є ще 4 місяці для того, щоб внести до них всі потрібні корективи.
     
    Давидович сказав, що, починаючи з 1 листопада, всі охочі можуть перевірити наявність своїх даних і можливі помилки у відповідних робочих групах. Голова ЦВК додав, що списки можуть бути надалі уточнені як кількісно, так і якісно, у зв'язку із чим може змінитися кількість виборців.
     
    "Хтось може себе не знайти, десь може бути помилка, але ми це встигнемо виправити", - сказав Давидович.
     
    З його слів, до 6 лютого 2006 року ЦВК повинна завершити перевірку списків виборців і відправити їх назад у територіальні виборчі комісії.
     
    Він також заявив, що, перевіряючи списки виборців, які надійшли в Центвиборчком, він знайшов там себе, свою дружину і дочку.
     
    "Попросив знайти особисто себе - знайшов! Що ви думаєте: знайшов себе, дружину, дочку, все нормально, зауважень ніяких немає! От сидить член комісії, Жанна Іванівна Усенко – те ж саме: чоловіка знайшла, себе знайшла, маму знайшла! Значить реальні списки? Реальні!", - порадів він.
     
    ЛІГАБізнесІнформ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.