• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відсутність у списках багатьох виборців

    Опубликовано: 2005-11-08 11:26:00
    Як повідомила голова управи Кримської Кримської обласної організації НРУ Каріна Борисенко, основна проблема виборчого процесу - це відсутність у списках багатьох виборців.

    Особливу увагу спостерігачів привертає, зокрема, відсутність у списках значної кількості виборців двох "неблагонадійних" категорій: виборців кримсько-татарської національності (кримські татари, за нечисленними індивідуальними винятками, є суцільним електоратом Ющенка) та виборців молодше 35 років.

    За оцінками офіційних спостерігачів, від Ющенка на декотрих дільницях правом голосу не змогли скористатися багато десятків виборців, що прийшли (як кримських татар так і слов´ян). Подібні повідомлення поступають з різних округів Криму. Це й Сімферополь, Сімферопольський район, Бахчисарайський район та інші.

    Бахчисарайський регіональний Меджліс зорганізував частину таких виборців, надавши їм юриста та транспорт для поїздки до суду. Таким чином, на 16:00 вдалося видати виборчі бюлетені понад 70 особам, що отримали відмову при першому відвіданні дільниць.
    У Бахчисарайському районі спостерігається самодіяльна варта при входах майже кожної дільниці "патрулів" із збройних формувань - т.зв. "казаків". За їх власним твердженням, це узгоджено з органами внутрішніх справ. На деяких дільницях "казаки" намагаються потрапити безпосередньо до приміщень голосування. При вимаганні спостерігачів та членів комісій полишити приміщення опору не чинять.

    У Сімферополі голова КО НРУ Леонід Пилунський та голова управи Борисенко Каріна відвідують різні дільниці з метою виявлення порушень, ситуація в місті спокійна, грубих порушень поки не виявлено.
     
    Прес-служба НРУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.