• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Cимпатики пана Путіна сподіваються вступити у передвиборну боротьбу під новою назвою

    Опубликовано: 2005-11-09 12:27:00
    Слов'янський народно-патріотичний союз домагається переіменування на Партію політики путіна. Попри небажання Мін'юсту перереєстровувати політичну силу та обмежені терміни (до офіційного старту виборчої кампанії залишилося два тижні), симпатики пана Путіна сподіваються вступити у передвиборну боротьбу під новою назвою.
     
    "...ще не вмерла України..." Ось так, під звуки гімну України починає свій четвертий з'їзд Партія політики путіна. Щоправда, офіційна назва організації поки що звучить як "Слов'янський народно-патріотичний союз". Гімн, однак, єдиний прояв патріотизму партійців. Мова з'їзду - російська, ідеологічний лідер - Путін, а основні гасла - триєдинство Русі, "не буде Росії, не буде і нас", "мы едины и неделимы".

    Олександр Гичко, співголова Партії політики путіна:
    - Мы считаем, опыт политики, которая была проведена в России в то время должен быть и может быть полезен для Украины с учетом национальных особенностей. По этому мы и называем партию Партия политики путина.

    Партійці розраховують, що використання розкрученого бренду "Путін" збільшить кількість їх прихильників. Відомо, що закон забороняє використання імен без згоди самих осіб, однак керманичі партії запевняють, що російський президент про свій український фан-клуб знає. Політолог Сергій Телешун вважає, що образ сильного й вольового Путіна для протиставлення толерантному й "м'якотілому" Ющенкові у виборчих перегонах використовуватимуть ще не раз. Разом із тим, якщо ППП набере ганебно маленьку кількість голосів, націонал-демократи матимуть привід познущатися з Путіна.

    Cергій Телешун, доктор політичних наук:
    - Вони виконують функції частково, так би мовити, відтягування електорату, який орієнтований на співпрацю з Росією, з Білорусією, з країнами колишнього СНД, і працюють, як не дивно, на полі з комуністами або в союзі з комуністами. Другий технологічний хід - це партія, так би мовити, жорстких закликів, які використовують треті політичні сили, які вважають себе більш поміркованими.

    Українські путінці кажуть, що прізвище російського чільника для них асоціативне, і тому пишуть вони його з маленької літери. Сподіваються, це таки допоможе їм узаконити нову назву, однак експерти висловлюють сумніви. За два тижні, що залишилися до офіційного старту кампанії, Мін'юст, який вже відмовляв Слов'янському союзу у перереєстрації, навряд чи змінить своє рішення. Втім, іти на вибори із гаслом "Нас не хочуть реєструвати!" - теж непогано.

    Ірина Швайка, Андрій Єршов, 5 канал
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.