• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Газові проблеми з Росією потрібно вирішувати політичними методами - Юрій Бойко

    Опубликовано: 2005-12-01 10:56:00
    "В енергетичній сфері склалась неефективна модель управління галуззю", – вважає екс-голова НАК "Нафтогаз України", лідер Республіканської партії Юрій Бойко. "Зараз у нас народжується модель, якої немає ніде у світі: безпосереднє керівництво нафтогазової галузі займається підписанням меморандумів, організацією форумів. А конкретні питання відносно постачання газом, приходиться вирішувати Президенту та прем'єр-міністру", – сказав Юрій Бойко в ефірі ТРК "Ера".

    На думку лідера республіканців, вже настав момент, коли питання треба вирішувати політично, тому що ситуація може вийти з-під контролю. "В оточенні Ющенка є русофобські настрої, які призвели до ескалації напруженості в українсько-російських відносинах", – зазначив Юрій Бойко. "Зараз треба це заспокоювати та пом'якшувати відносини з Росією. Ніхто не говорить, що потрібно здавати національні інтереси, цього ніколи й не було. В газовій сфері ми завжди отримували більше від Росії, ніж вона від нас. Але те, що зараз треба пом'якшувати тональність і з політичної точки зору ситуацію заспокоювати – це очевидно всім", – підкреслив політик.

    Юрій Бойко також нагадав, що 85 % російського газу поступає через українську територію до європейських країн, що складає 30 % газового ринку Європи. "І ці постачання газу навряд чи припиняться", – вважає лідер РПУ.
     
    Прес-служба Республіканської партії України
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.