• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Романюк: Пропорційна система сприятиме зародженню авторитаризму в партіях

    Опубликовано: 2005-12-01 11:16:00
    «Пропорційна виборча система сприятиме зародженню авторитаризму в партіях напередодні парламентських виборів 2006 року», – заявив учора, 30 листопада, керівник Центру політичних досліджень Львівського національного університету імені Івана Франка Анатолій Романюк під час засідання «круглого столу» «Львівщина: політичні партії на старті виборчої кампанії».
     
    За його словами, виборчі списки у партійних середовищах формують лідери партії, відтак, ця процедура не є наскрізь демократичною.
     
    «Скажімо, ЛОО НСНУ оприлюднила чітку демократичну схему формування виборчих списків на Львівщині. Питання в тому, наскільки їм вдасться цього дотриматися, щоб не було прямих вказівок «зверху», – підкреслив А.Романюк.
     
    Він заявив, що зараз в Україні низка партій порушують законодавство. «Ми спостерігаємо багато «м’яких» порушень закону. Скажімо, наочна агітація блоку Литвина та УНП до початку виборчої кампанії були поза законом», – підкреслив А.Романюк.
     
    За його словами, на парламентських виборах 2006 року партія, яка потрапить у парламент, «за експертними оцінками повинна потратити на кампанію не менше 50 мільйонів доларів».
     
    ЗІК
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.