• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Золото" партій

    Опубликовано: 2005-12-01 12:32:00
    Незважаючи на те, що передвиборна кампанія тільки стартувала, уже зараз відомі блоки й партії (блоку Януковича де-юре немає, але де-факто він існує), які напевно пройдуть у парламент. До щасливчиків, якщо вірити соціологічним дослідженням, належать Партія регіонів, "Народний Союз Наша Україна", БЮТ, КПУ, СПУ, Народна партія й ПСПУ.
     
    Причому перші шість напевно одержать депутатські мандати, питання тільки в їхній кількості. ПСПУ ж балансує на межі прохідного бар'єра. У зв'язку із цим цікавими є ті резерви, які можуть використати ці політичні гравці для досягнення максимального результату. Центр ім. Разумкова провів цікаве дослідження із приводу того, який ресурс максимально використає кожна з вищезазначених партій.
     
    Партія регіонів
     
    Рішення Рината Ахметова не ховатися за широкою спиною Віктора Януковича й увійти у список Партії регіонів лише підсилить і без того потужний фінансовий ресурс "регіоналів". Ще до цієї події аналітики Центру поставили Партію регіонів на перше місце серед усіх партій за фінансовим та PR-ресурсом. Трохи нижче вони оцінили організаційний, адміністративний та ідеологічний ресурси. Утім, з ідеологією практично в усіх партій, крім організацій відверто лівого спрямування, просто біда. Виборці стали більше орієнтуватися не на ідеологію, а на конкретні персони.
     
    "Батьківщина"
     
    З фінансами в "Батьківщини", скорш за все, перебоїв не буде, зважаючи на те, що в оточення Юлії Тимошенко входить чимало, прямо скажемо, небідних людей. Високо оцінюють аналітики організаційний та PR-ресурс. А от з адміністративним в усунутої від влади Тимошенко поки що не склалося.
     
    "Народний Союз Наша Україна"
     
    Партія влади апріорі має найпотужніший адмінресурс, хоча чимало політологів упевнені, що "Наша Україна" зараз занадто слабка, щоб використати його на повну котушку навіть за наявності такого бажання. Усе гаразд із фінансами й PR. Найвразливіше місце "Народного Союзу" - ідеологія.
     
     
    Комуністична партія України
     
    Потужна мережа організацій по країні та славнозвісна партійна дисципліна дозволила аналітикам назвати КПУ однією з найорганізованіших політичних сил. Мабуть, комуністи також найбільш ідеологічна партія з-поміж представлених. На належному рівні й PR-ресурс. А от з адмінресурсом у комуністів, які зазвичай лише критикують чинну владу, як завжди, проблеми.
     
    Соціалістична партія України
     
    Перевагами СПУ експерти визнали ідеологічний, фінансовий та PR-ресурс (не секрет, що соціалісти "курирують" одне з наймасовіших видань країни - "Сільські вісті"). Слабка ланка партії - кадри.
     
    Народна партія
     
    Партія, яку конкуренти охрестили "відстійником кучмістів", почувається цілком незалежно і в фінансовому, і в адміністративному сенсі. А от ідеологія занадто розмита. Що конкретно пропонує Народна партія виборцям, окрім миротворчого іміджу Литвина, - поки що загадка.
     
    Прогресивна соціалістична партія України
     
    ПСПУ й КПУ - партії із чітко сформульованими ідеологіями (причому щодо більшості питань ці ідеології просто ідентичні). У партії Вітренко, як і в комуністів, гарний PR-ресурс. Мінус - практично цілковита відсутність адміністративного впливу та брак кваліфікованих кадрів.
     
    Варто зауважити, що не достатньо мати потенційний ресурс, важливо ще й правильно його використати. Показовий приклад, як не треба цього робити, було продемонстровано на минулих президентських виборах, коли практично безмежний фінансовий, адміністративний та PR-ресурс зробив кандидатові від влади ведмежу послугу.
     
    Подивимося, наскільки ефективно вищевказані партії використають свої переваги під час передвиборної кампанії.
     
    Без цензури
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.