• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ПЗУ готує офіційне звернення до Президента України

    Опубликовано: 2005-12-01 14:22:00
    Наближається Всесвітній день дій проти змін клімату, відповідно Зелені всього світу намагаються звернути увагу громадськості на цю складну проблему. 3 грудня в обласних містах України пройдуть акції інформаційно-просвітницького характеру, про це на прес-конференції повідомив голова політради ПЗУ Сергій Курикін. Піддавши критичному аналізу сучасні підходи української влади до проблем кліматичних змін, С.Курикін наголосив на необхідності реалізації положень Кіотського Протоколу. «Ратифікувавши Кіотський Протокол, Україна взяла на себе частку відповідальності за його реалізацію. Ратифікація цього документу пройшла досить успішно в стінах українського парламенту, проте жодних законодавчих актів не було прийнято для його реалізації, - відмітив Сергій Курикін – Кіотський Протокол передбачає три інструменти: торгівлю квотами, проекти спільного впровадження та розширення площ поглиначів.
     
    Торгівля квотами – це найпростіший механізм і найпримітивніший, якому, на жаль в Україні до цього часу надавалася перевага. Україна повинна використовувати два інших інструмента по зменшенню викидів в атмосферу. Проекти спільного впровадження передбачають технічну модернізацію підприємств, яка призведе до реального зниження викидів. Розширення площ поглиначів, в свою чергу, потребує прийняття на державному рівні програми по залісненню території України». Зазначені механізми допоможуть підвищити конкурентоспроможність економіки України, адже високий рівень енерго- і ресурсомісткості українських товарів робить їх не конкурентоспроможними на світовому ринку. ПЗУ зважаючи на важливість проблеми зміни клімату, готує офіційне звернення до Глави держави по впровадженню Кіотського Протоколу.

    Прес-служба ПЗУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.