• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Херсонські виборці не вірять, що вибори будуть чесними

    Опубликовано: 2005-12-01 14:35:00
    Херсонські виборці песимістично оцінюють чесність наступних виборів. Біля 77% опитаних вважають, що вибори пройдуть з порушеннями законодавства. Біля 49% опитаних вважають, що вибори пройдуть із численними порушеннями і не вірять, що вони будуть чесними. Біля 28% вважають, що порушення будуть, але дрібні, які не вплинуть на результати голосування.
     
    Більше 50% опитаних вважають, що результати виборів у тією чи іншою мірою будуть залежати від органів державної влади.
     
    Дані опитування показують, що пересічні херсонські виборці більш песимістично дивляться на чесність майбутніх виборців, ніж представники влади і громадських організацій.
     
    Можливо, це інерція свідомості, коли виборці, яких довго переконували, що вибори – це обман, який здійснює влада, впевнені, що так воно і є. Не так швидко вдасться довести, що можуть бути чесні вибори. Можливо, що масове розчарування у результатах першого року правління революційного уряду (в широкому сенсі) поширюється і на виборчу систему.
    Відповіді на запитання: “Як ви вважаєте, чи пройдуть наступні вибори чесно і з дотриманням вимог виборчого законодавства?”
     
    Вибори пройдуть із численними порушеннями, не вірю, що вони будуть чесними - 48,9%
    Порушення будуть, але дрібні й не вплинуть на результати голосування - 27,9%
    Утруднююсь відповісти - 11,6%
     
    Вибори пройдуть чесно і без підтасовок і серйозних порушень - 6,1%
    Мене вибори взагалі не цікавлять - 4,9%
     
    Відповіді на запитання: “Як ви оцінюєте роль органів державної влади (адміністративного ресурсу) в наступних виборах?”
     
    Результати виборів залежать від органів держвлади тільки частково - 29,6% (+ 12,4% у порівнянні з результатами жовтневого опитування)
     
    Результати виборів будуть повністю визначатись органами державної влади - 20,6 (+0,1%)
    Органи державної влади практично не впливають (не можуть впливати) на результат виборів - 10,9 (-2,3%)
     
    Утруднююсь відповісти - 35,5 (-13,6%)
     
    Опитування громадської думки проводилося соціологічною лабораторією Херсонської обласної організації Комітету виборців України за сприяння кафедри філософії і соціології Херсонського національного технічного університету і Херсонського обласного відділення Соціологічної асоціації України. Науковий керівник дослідження кандидат соціологічних наук Володимир Коробов.
     
    Тема опитування - особливості соціально-політичної ситуації, що склалася у Херсоні напередодні парламентських та місцевих виборів, які відбудуться навесні 2006 року.
    Термін проведення опитування – 13-20 листопада 2005 року. Статистична похибка – не більше 3,0%. Опитано 577 виборців Херсона за квотною вибіркою. Метод опитування – анкетування за місцем проживання.
     
    Політична Херсонщина
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.