• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • СДПУ(О) вважає, що влада зумисне блокує проведення референдуму щодо вступу України в НАТО та ЄЕП

    Опубликовано: 2005-12-02 11:50:00
    Прес-служба СДПУ(О) поширила заяву голови партії Віктора Медведчука щодо ситуації з реєстрацією у ЦВК ініціативних груп з проведення Всеукраїнського референдуму зі вступу України в НАТО та ЄЕП. «29 листопада Центральна виборча комісія ухвалила рішення щодо реєстрації ініціативних груп для збору підписів на підтримку проведення Всеукраїнського референдуму з питань членства України в НАТО й розвитку відносин у рамках ЄЕП. Як і чотирнадцять років тому, Україна отримала шанс визначити свою долю відповідно до вищого принципу демократії — вільним волевиявленням народу, гарантованим Конституцією країни.
     
    Ініціюючи проведення референдуму, СДПУ(О) вважала й вважає, що це надасть можливість формувати зовнішню політику країни з урахуванням думки і в інтересах більшості громадян України. Антинародна зовнішня політика, яку проводить нинішня влада, вже має необоротні наслідки, у тому числі й для економіки країни. Згортаючи співробітництво з Росією й іншими державами в рамках ЄЕП, діючи всупереч інтересам українського народу й зовсім не замислюючись про наслідки, «помаранчева команда» вже принесла країні багатомільярдні збитки.
     
    Я заявляю, що нинішня влада переслідує свої вузькі політичні інтереси й цілі, намагається всіма силами втягти Україну до НАТО, розуміючи, що це не відповідає погляду більшості українців.
     
    У великих геополітичних іграх і в інтересах заокеанських «партнерів» нинішньої влади Україні вже відведено роль «санітарної зони» НАТО. І це не має нічого загального з тим, що називається євроінтеграцією, курс на яку влада невпинно декларує.
     
    Разом з тим за останні кілька днів президентська команда вживає незаконні способи й методи для того, щоб зірвати проведення Всеукраїнського референдуму. На Центральну виборчу комісію, використовуючи «телефонне право», адміністративний і моральний натиск, чиниться гніт, мета якого — зрив процесу реєстрації ініціативних груп і недопущення проведення Всеукраїнського референдуму.
     
    Я рішуче заявляю, що ми не дозволимо позбавити український народ права на вільне волевиявлення, права самому визначати свою долю, а не жити за вказівкою заокеанських доброзичливців.
     
    Всеукраїнський референдум з питань членства України в НАТО й співробітництва з Росією, Білоруссю й Казахстаном у рамках ЄЕП буде обов'язково проведений!».
     
    ЗІК
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.