• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хочете проголосувати? Обміняйте "червоний" паспорт!

    Опубликовано: 2005-12-05 12:09:00
    Обміняти паспорти старого зразка у тих, хто цього досі не зробив, ще є час. Причому жодних штрафів за це не вимагатимуть. За указом міністерства старі паспорти, які видавалися в 1974 році, на виборах 2006 року вважатимуться недійсними. Отже, людина, яка найближчим часом не замінить старий паспорт на новий, автоматично позбавляється свого конституційного права голосувати. Як повідомила начальник відділу у справах громадянства, міграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України у Вінницькій області Антоніна Ратушна, сьогодні відділ дає людям "зелене світло"

    - В області нараховується близько шести тисяч паспортів старого зразка, - повідомляє Ратушна. - В основному це мешканці районів, люди похилого віку або люди, які виїхали за кордон. Але, на жаль, є і молоді люди, які не обмінюють старий паспорт через байдужість. Ми не будемо застосовувати передбаченого адмінкодексом штрафу.

    За останні півтора місяця громадяни області обміняли 1,5 тисячі так званих "червоних" паспортів. Паспортний стіл запевняє, що бланків вистачить для всіх, оскільки їх запасли на декілька років вперед. Щоб обміняти паспорт, довідка про судимість не потрібна. Потрібна прописка. Якщо вона відсутня, треба обов'язково звернутися до паспортного столу. За операцію заміни паспорту сплачується лише держмито у розмірі 3,7 гривні.

    Нагадаємо, що старі паспорти вважаються недійсними з 1 липня 2002 року. Сьогодні згідно адмінкодексу їх використання є порушенням законодавства - ст. 297 адмінкодексу України - проживання за недійсним паспортом, за що передбачено адмінвідповідальність у розмірі від 17 до 50 гривень.

    При виникненні проблем з обміном паспорта або незрозумілих питань звертайтесь за телефонами 21-32-33, або 35-70-58.
     
    Зоя Новікова,RiaUa
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.