• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир Литвин: «Ми єдині в тому, що необхідно вийти на варіант, щоб передбачити додатково 5 млрд. на місцеве самоуправління»

    Опубликовано: 2005-12-05 15:14:00
    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся з листом до Президента України Віктора Ющенка, у якому просить висловити свої зауваження до закону про внесення змін до Конституції стосовно місцевого самоврядування (№3207-1).
     
    Про це лідер Народної Партії сказав під час нагородження представників місцевого самоврядування України.
     
    Володимир Литвин відзначив, що пішов на цей крок тому, що представник Президента в парламенті Юрій Ключковський висловив багато зауважень до цього законопроекту.
     
    На переконання Володимира Литвина, зауваження Президента необхідно буде розглянути і врахувати. «Для нас це критично важливо», - сказав він, зазначивши, що необхідно досягнути консенсусу, враховуючи, що з Нового року Україна переходить на нову систему координат.
     
    Володимир Литвин нагадав, що законопроект підготовлений до розгляду, і якщо буде згода парламенту, його направлять до Конституційного Суду ще на цій сесії з тим, аби вже на наступній у лютому прийняти його в цілому.
     
    У той же час голова Верховної Ради зауважив, що це стане можливим, якщо буде сформовано Конституційний Суд у повному складі. Він також відзначив важливу роль місцевого самоврядування і пообіцяв, що парламент законодавчо забезпечить реальне існування самоуправління.
     
    Це, за його словами, стосується і бюджету. Оскільки у процесі розгляду проекту бюджету на наступний рік стало зрозуміло, що від самоуправління «ми стали далі, чим раніше».
     
    Володимир Литвин пояснив, що самоуправління не може перетворюватися “в касу по виплаті заробітної платні, як це пропонується сьогодні”. Він повідомив, що парламент жорстко стоїть на позиції, що цю практику необхідно змінювати. «Ми єдині в тому, що необхідно вийти на варіант, щоб передбачити додатково 5 млрд. на місцеве самоуправління», - сказав він.
     
    При лідер Народної Партії нагадав про рішення Верховної Ради про доопрацювання урядом відповідного проекту закону. Він також висловився за те, що бюджет необхідно формувати «знизу», а потім, за остаточним принципом, – «центр».
     
    Прес-служба Народної Партії
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.