• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Вітренко дві біди: "шакал" Янукович й "американський шпійон" Мороз

    Опубликовано: 2005-12-06 11:23:00
    Наталя Вітренко окреслила коло ворогів. До вічних Ющенка й США додалися Янукович та Мороз. Причому полум'яна прогресивниця, схоже, "завжди готова" до послуг декому з представників вчорашньої влади. Бо яка б їй, здавалося, справа до "плівок Мельниченка"?
     
    «Такі люди, як Янукович, що змушують інші партії вступати до власної – політичні шакали, які відгризають голови політичним партіям заради укріплення своєї. Я вважаю це злочином - таким методом розпускати політичні партії в Україні!», – заявила Вітренко на своїй першій прес-конференції після створення блоку свого імені.
     
    Лаяти Януковича вона почала ще на тому з'їзді з "Русько-українським блоком". Що, очевидно, свідчить про серйозність її планів щодо відтягування голосів у інших опозиційних партій, і в першу чергу - Партії регіонів.
     
    Сама Вітренко, звісно, пояснює все інакше. На її досить оригінальну думку, об’єднаня всіх опозиційних партій дозволило би вигравати вибори не тільки до ВР, а й до місцевих рад. Тому що антипомаранчеві складають більшість в Україні, і навіть ті, які голосували за Ющенка рік тому, вже "розкаялися" (на думку Вітренко). Але Янукович не об’єднав цих людей і тому уся відповідальність за результати наступних виборів лежить на ньому, повідомила гаряча прогресивниця.
     
    Цей останній пасаж, схоже, свідчить вже про дещо інше: в перемозі "антипомаранчевої більшості" Вітренко насправді не так уже і впевнена.
     
    Та Янукович Януковичем, а про своїх традиційних "ворогів" вітренківці теж не забули. Соратник Вітренко Володимир Марченко всіх здивував - він згадав про "замах" на Вітренко ще 1999 року і вкотре звинуватив в ньому лідера Соцпартії Олександра Мороза.
    «Замість того, щоб прийти у суд і довести, що це не він влаштував замах, він витягнув плівки і при цьому зробив все, щоб забули про замах на Наталію Вітренко», - на повному серйозі заявив Марченко.
     
    Он воно чому все сталося!
     
    До цієї кумедної ідеї, наголосимо, в ПСПУ таки збираються апелювати постійно. Марченко гнівно віщав, що на сьогоднішній день в Україні розкручуються три скандали: вбивство Гонгадзе, отруєння Ющенка, фальсифікація виборів, а замовника реального замаху на лідера ПСПУ ніхто не шукає.
     
    Ніхто не піднімає резонансну в усій країні проблему замаху, жалівся він. «Ні Ющенко, ні Луценко, ні Мороз – вони приховують цю проблему. Тому я не вірю жодному слову Мельниченка. Це робот, яким управляє політичний замовник – Мороз. А центр усього цього в США!».
     
    Та все це ще квіточки. Виявляється, що Мороз «винен» не тільки у замаху на лідера ПСПУ, а й у «розкрученні кольчужного скандалу» руками того самого Мельниченка. На думку, Володимира Марченка через безпідставні заяви «засланого шпійона» Мороза про продаж зброї до Іраку, по відношенню до України були введені економічні санкції. І, увага, цими самими заявами Сполученим Штатам «був виданий на блюдечку аргумент для початку агресії в Іраку». Хоча неважко згадати, що напад на Ірак США спланували і фактично оголосили до "кольчужного скандалу" - проблема була саме в тому, що янкі побоювалися дійсної наявності в цій країні установок, які вкоротили б віку багатьом з їхніх "яструбів".
     
    Звісно, після такого негарного вчинку з боку Януковича, який і бачити не схотів у себе гвардійців Вітренко (що показує його в даному разі з кращого боку), ПСПУ нічого не лишається, окрім як волати про американську загрозу та витягати на світ божий стародавні оборудки ще кучмівсмького режиму, на кшталт того ж "замаху".
     
    Проте така активність на адресу знов-таки Мороза, який сьогодні не є головною дійовою особою української політики, наштовхує на роздуми про тих, хто може стояти за викривальними пасажами товариша Вітренко. Хто там у нас від адміністрації Кучми курував такі от "проекти"? Глави цієї адміністрації? А це не голос одного з них записаний на плівках?
     
    Схоже, чим більше Вітренко буде говорити про "плівки Мельниченка", тим більше виникатиме таких питань...
     
    І-Репортер
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.