• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віталій Кононов: "Вибір між двома блоками - це не демократія

    Опубликовано: 2005-12-08 12:40:00
    Ось уже тривалий час адміністративна реформа викликає жваве обговорення в політичних кулуарах країни. Особливо актуальною ця тема стала напередодні виборів-2006, коли кожна партія намагається висловити своє ставлення до цього питання. Можна її критикувати, можна хвалити, але в дійсності потрібно робити реальні пропозиції, яки б звели негативні моменти адмінреформи до мінімуму. Саме питання адміністративної реформи стало центральним в нещодавній прес-конференції В.Кононова, яка відбулась в м.Харкові, за участю численних представників місцевих та регіональних ЗМІ. Як відзначив лідер Партії Зелених, загалом діюча система місцевого самоврядування достатньо ефективна. Законодавча основа достатньо чітка, але існують проблеми її реалізації на місцях. Віталій Кононов відмітив, що основною перепоною для ефективної реалізації є складності з перерозподілом повноважень та координацією зусиль органів місцевого самоврядування та вищих органів влади.

    Лідер Зелених наголосив, що Партія Зелених буде брати участь не тільки в виборах у Верховну Раду, але й виборах в органи місцевого самоврядування в регіонах. «Ми збираємося брати участь на виборах всіх рівнів для того, щоб збудувати вертикаль влади і покращити реалізацію законів на місцях. Тим самим ми підвищуємо політичну відповідальність та дисципліну, показуючи людям, що за дії відповідає не окрема людина, а партія загалом». Зелені були і будуть прибічниками унітарного устрою держави при максимальній децентралізації керування. «Будь-яка адміністративна реформа повинна бути продуманою, зрозумілою для громадян і, ні в якому разі, не повинна бути нав’язаною” – підкреслив лідер Зелених.

    На питання про ставлення Партії Зелених до майбутніх виборів В.Кононов заявив, що вони більше схожі не на демократичні вибори, а на боротьбу великих блоків. «Це схоже на гру по двопартійній системі. Намагання грати за чорно-білим сценарієм призводить до того, що виборці практично постають перед обмеженим вибором – якій з двох партій, що зайняли майже весь інформаційний простір, віддати свій голос. Зелені намагаються нагадати, що це вибори не двох блоків, а люди мають право бачити хто є хто».

    Прес-служба ПЗУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.