• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Артеменко: Парламентські перегони стануть тестом для української журналістики

    Опубликовано: 2005-12-08 16:57:00
    "В умовах повної свободи слова журналісти повинні будуть довести, що вони й справді є “ланцюговими псами демократії”, а не просто робочою силою для своїх роботодавців, - заявив журналістам колишній член парламентського комітету зі свободи слова Юрій Артеменко. -Не власник того чи іншого ЗМІ має визначати направленість, тональність та політичні симпатії свого видання, а журналісти, які в ньому працюють, і які повинні відстоювати такі основні засади своєї професії як правдивість, об’єктивність та безпристрасність. Журналісти не повинні в статтях чи репортажах демонструвати свої власні симпатії чи антипатії, свою "закоханість" чи, навпаки, свою відразу до в того чи іншого політика".
     
    "Те, що наша країна після президентських виборів стала більш демократичною, ні в кого не викликає сумнівів, - вважає Артеменко, - але дехто з учасників передвиборчих перегонів цю демократію може використовувати у своїх власних інтересах. Так, в пресі вже побільшало так званого "чорного піару". Окрім того, він став більш професійним, більш "вишуканим", оскільки в Україні за останні роки вже з’явилася ціла школа вітчизняних політтехнологів, котрі вже можуть обходитися без допомоги своїх російських колег. Яскравим прикладом новітньої піар-війни може стати "витівка" із запрошеннями до "Макдональдсу" в день народження Юлії Тимошенко".
     
    "Наша демократія ще зовсім молода, - вважає Артеменко, - а тому всі учасники парламентських перегонів разом із представниками засобів інформації повинні пройти таку собі "школу молодого бійця", аби дорости до рівня розвинутих європейських демократій, де ніхто вже не займається подібними технологіями, оскільки основна зброя, яку використовують там проти свого політичного противника , це вичерпна і правдива інформація".
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.