• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Від помаранчевих сил відгалузився ще один блок

    Опубликовано: 2005-12-12 11:53:00
    Упродовж вихідних у Києві відбулося понад 10 партійних з'їздів, причому переважно політичних сил з невеликими рейтингами.
     
    У суботу було оголшено про формування нового блоку - Пора-ПРП. Причому блок цей має очолити не функціонер з однієї з двох партій, а боксер зі світовим іменем - Віталій Кличко.
     
    Від єдиних рік тому помаранчевих сил відґалузився ще один передвиборчий блок.
     
    Тепер незадоволені списками Нашої України і Блоку Юлії Тимошенко можуть голосувати за блок Пора-ПРП.
     
    Рішення йти на вибори разом Пори і Реформи і порядок, двох право-ліберальних партій невеликої вагової категорії, могло б стати цілком другорядною подією, якби не присутність під час цієї прес-конференції велетенської фігури у світовому боксі.
     
    Віталій Кличко заявив у суботу, що на виборах 2006 року він підтримує блок партій Пора і ПРП:
     
    "Коли організувався блок Пора-ПРП я зрозумів, що саме цей блок близький до мене за світосприйняттям, за духом. Це команда професіоналів, людей чесних, незаплямованих у корупційних скандалах. І я впевнений, що саме ці люди зможуть реалізувати свої сили і знання, і зробити життя на Україні кращим."
     
    Водночас пан Кличко заявив, що найбільш цікавою для нього була б участь у місцевих органах влади:
     
    "Я хотів би, щоб мої знання, досвід, широкі особисті й ділові контакти у політиці і бізнесі були корисні України. Максимально реалізувати свої контакти я вважаю, що зможу на рівні місцевого і регіонального самоуправління. Тому пріоритетом для мене є міські вибори."
     
    Питанню київських виборів Віталій Кличко обіцяв присвятити окрему прес-конференцію.
     
    Раніше оглядачі не виключали, що пан Кличко змагатиметься за посаду київського голови у березні 2006 року.
     
    Пан Кличко уникнув відповіді на поставлене руба питання чи він буде першим номером списку Пори-ПРП. Замість нього відповідали лідери Пори Владислав Каськів та ПРП - Віктор Пинзеник.
     
    Упродовж вихідних був ще десяток з'їздів
     
    Упродовж вихідних, крім з'їздів Пори і ПРП, відбулося ще 12 партійних з'їздів, зокрема Партії Зелених і Трудової України, прогресивних соціалістів та прихильників Олександра Зінченка.
     
    Дві політичні сили заявили, що приєднуються до блоку Леоніда Кравчука, який сформовано довкола СДПУ(о). Зокрема, це політична партія Степана Гавриша всеукраїнське об'єднання "Центр". Сам Степан Гавриш відомий, як політик доволі близький до лідера Партії Регіонів Віктора Януковича. Однак у телеінтерв'ю пан Гавриш пояснив чому він не іде на вибори з Регіоналами.
     
    Крім Центру, об'єднані соціал-демократи заручилися підтримкою політичного об'єднання "Жінки за майбутнє" під керівництвом екс-міністра у справах сім'ї молоді і спорту Валентини Довженко.
     
    Ані партія Центр, ані "Жінки за майбутнє" ніколи раніше не могли похвалитися великою кількістю симпатиків. Однак їхня присутність не може не додавати впевненості блоку Леоніда Кравчука.
     
    Хоча і його шанси потрапити до нового складу Ради деякі соціологічні дослідження оцінюють як сумнівні.
     
    У неділю Партія підприємців і промисловців ухвалила брати участь у виборах у складі блоку Наша Україна і ухвалила свій партійних список, який очолює лідер партії Анатолій Кінах.
     
    Українська народна партія затвердила свій партійних список на чолі з лідером Юрієм Костенком.
     
    Проте списки блоків, в яких братимуть участь ці партії, визначатимуться пізніше.
     
    До кінця тижня відбудуться два з'їзди партій-конкурентів - Народної партії Литвина і Соціалістичної партії.
     
    А наступними вихідними скликають низку інших спільних з'їздів: блок Леоніда Кравчука, блок Євгена Марчука, а також блоку Пора-ПРП. Усі ці зібрання мають видати остаточні виборчі списки своїх політичних сил.
     

    BBC Ukrainian.com

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.